آشپزی

آنچه درباره ی زرشک پلو باید بدانید

زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ از غذاهای قدیمی ایرانی محسوب می شود که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه ترکیبی از زرشک پلوی اصیل ایرانی به همراه مرغ است که در میان ایرانیان از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. با ما همراه باشید تا در این نوشتار در مورد این غذای سنتی ایرانی اطلاعاتی را کسب می کنیم.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: افسردگی پس از زایمان؛ از علل تا درمان آن


مواد مورد نیاز

مواد لازم برای تهیه ی این غذا به شرح زیر است.

مواد لازم برای ۲ نفر
ران یا سینه مرغ۲ تکه
برنج۲ پیمانه
زرشک۶ قاشق غذاخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱٫۵ قاشق غذاخوری
کره۵۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

نحوه پخت زرشک پلو گام به گام

برای پخت یک زرشک پلو خوشمزه با لعابی جذاب، از روش پخت ذیل استفاده می کنیم.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: همه چیز درباره ی متاورس


نحوه پخت زرشک پلو: گام اول

برای تهیه زرشک پلو با مرغ نذری ابتدا برنج را می شوییم و داخل یک ظرف مناسب می ریزیم. سپس به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. در ادامه ۱ قاشق چایخوری نمک نیز اضافه می کنیم.

توجه داشته باشید که زمان خیساندن برنج به نوع برنج بستگی دارد و برنج هر چقدر قدیمی تر باشد، باید مدت بیشتری خیسانده شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.

بخوانید
مارچوبه چیست؟ + بررسی مهمترین خواص مارچوبه برای سلامتی

نحوه پخت زرشک پلو: گام دوم

در این مرحله پیاز را به همراه کمی روغن به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را یک دقیقه دیگر ادامه می دهیم.

پخت مرغ

حالا تکه های گوشت مرغ را به قابلمه اضافه می کنیم. هر دو سمت تکه های مرغ را به خوبی سرخ می کنیم. پس از اینکه گوشت مرغ سرخ شد، به اندازه ای آب اضافه می کنیم که روی مرغ را بگیرد، سپس صبر می کنیم تا آب جوش بیاید.

زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، کف های سفید رنگ روی سطح آب را با قاشق جمع می کنیم و دور می ریزیم. در ادامه درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت مرغ با حرارت بسیار ملایم بپزد.


درباره‌ی نحوه تربیت کودک شجاع چه می‌دانید؟


نحوه پخت زرشک پلو: گام سوم

در این مرحله کره را با ۲ قاشق روغن در یک تابه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به خوبی داغ شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود و طعم و بوی خامی آن گرفته شود.

حالا ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری گلاب به رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم. در ادامه رب گوجه فرنگی سرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم.

بخوانید
سرکه نارگیل چیست و چه خواصی برای سلامتی دارد؟ + سرکه نارگیل چه تفاوتی با سایر سرکه ها دارد؟

پس از گذشت ۵ دقیقه آب لیمو ترش را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش مرغ روغن بیندازد و سس درون قابلمه غلیظ شود. در ادامه زرشک و شکر را به همراه مقداری کره در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا زرشک براق شود.

نیازی نیست مدت زیادی روی حرارت بماند، فقط تا زمانی که شکر حل شود. در ادامه زرشک را کنار می گذاریم، سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.

نحوه پخت زرشک پلو: گام چهارم

پس از اینکه آب جوش آمد ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق روغن مایع به آب جوش اضافه کرده، سپس برنج خیسانده شده را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند تا نرم شود.

پخت برنج

زمانی که برنج به خوبی نرم شد و مغزش کمی گیر داشت، باید آنرا آبکشی کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و چند قاشق روغن داخل آن می ریزیم. سپس به سلیقه خود برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان استفاده می کنیم.


برای مطالعه بیشتر: درباره خستگی عاطفی بخوانید


نحوه پخت زرشک پلو: گام پنجم

در این مرحله برنج آبکش شده را با کفگیر روی ته دیگ می ریزیم، سپس کمی روغن روی آن می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

بخوانید
طرز تهیه ی فلافل به سبک حرفه ای ها + تکنیک وا نرفتن فلافل

پس از اینکه برنج دم کشید، چند قاشق از آن را با زرشک و زعفران مخلوط می کنیم و برای تزیین روی زرشک پلو کنار می گذاریم. در ادامه باقی برنج را در دیس می کشیم و با زرشک و برنج زعفرانی به سلیقه خود تزیین می کنیم.

پس از اینکه خورش مرغ آماده شد و سس درون قابلمه به خوبی غلیظ شد، آنرا در یک ظرف مناسب می کشیم. حال سس باقی مانده در قابلمه را از صافی رد کرده و درون یک کاسه می ریزیم. این کاسه را کنار مرغ ها قرار می دهیم.

نکته های مهم:

  • در تهیه زرشک پلو بهتر است قبل از طبخ، تکه های مرغ را سرخ کنید و بعد از طلایی شدنشان، به آن ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید تا زرشک پلو تان طعم بهتری داشته باشد،
  • بهتر است از پیاز های درسته در پختن مرغ استفاده کنید به همین دلیل 2 تا 3 عدد پیاز ریز را در آن بیندازید.
  • برای خوشمزه تر شدن زرشک پلو با مرغ مجلسی می توانید از ادویه زرشک پلو با مرغ استفاده کنید که طعم بی نظیری به غذا می دهد.
  • برای رنگ بهتر زعفران بهتر است قبل از اینکه کره کاملاً آب شود آن را با زرشک و شکر در تابه ای بریزید و کمی حرارت دهید. بعد نصف استکان آب به آن اضافه کنید و چند دقیقه آن را روی حرارت قرار دهید و بعد بردارید.
  • زعفران روی حرارت زیاد نگذارید زیرا عطر آن کم خواهد شد.
زعفران
  • آب مرغ باید غلیظ باشد و هنگام سرو در کاسه ای جدا از مرغ سرو شود.
  • در صورت تمایل میتوانید مقداری آلوچه ترش هم به سس مرغ اضافه کنید.
بخوانید
کندر "داروی باستانی ایرانی"

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: اصطلاح های رایج مافیا چیست؟


سخن پایانی

در این نوشتار با زرشک پلو و نکات مهم پخت آن آشنا گشتیم. توجه داشته باشید برای آنکه رنگ خوش زرشک باقی بماند و خیلی عالی و براق باشد و به غذا رنگ پس ندهد باید به محض اینکه دانه های شکر حل شد حرارت گاز را خاموش کنید. همچنین دقت داشته باشید خلال پسته را نیز روی حرارت به آن اضافه نکنید چرا که رنگ پسته با خوردن حرارت به کل تغییر کرده و رنگ اصلی خود را از دست می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا