آشپزیخوراکی ها

کندر “داروی باستانی ایرانی”

کندر

خواص بیشمار کندر سبب شده است که در طب سنتی ایرانی از آن به عنوان داروی گیاهی استفاده شود. اگر شما هم دوست دارید خواص این ماده اعجاب آور را بدانید، حتما ادامه ی این مقاله را مطالعه کنید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: آنچه درباره ی زرشک پلو باید بدانید


کندر چیست؟

کندر از صمغ درخت بوسولیا تهیه می‌شود و در مناطق خشک و کوهستانی هند، خاورمیانه و آفریقا به‌وفور یافت می‌شود. این ماده در مناطق مرکزی و شرقی کشور ایران هم وجود دارد.

تاثیرات بر رحم

مصرف این ماده به ‌صورت خوراکی باعث تقویت قدرت باروری می‌شود. در یک مطالعه مشخص شد که مکمل کندر احتمال بارداری را در خانم‌ها بالا می‌برد، اما تحقیقات در این‌باره کامل نیست و بدون مشورت پزشک نباید آن را خودسرانه مصرف کنید.

روغن کندر، استروژن بدن را تنظیم می‌کند و می‌تواند یائسگی را در خانم‌ها به تعویق بیندازد. با مصرف این ماده، احتمال ایجاد تومور و سرطان رحم کاهش پیدا می‌کند، اما درمان موثری برای این بیماری‌ها نیست.

سندروم پیش از قاعدگی یکی از مشکلات شایع در بین خانم‌ها است و باعث بروز علائم افسردگی، استرس، بدخلقی، سردرد و بدن‌درد در این دوران می‌شود. مصرف آب کندر می‌تواند این علائم را تسکین دهد.


درباره ی افسردگی پس از زایمان چه می دانید؟


تاثیرات بر ریه

در طب سنتی از این ماده برای بهبود بیماری آسم و برونشیت استفاده می‌شود. تحقیقات بسیاری در همین زمینه نشان می‌دهد، مصرف این ماده از تولید لکوترین در ریه جلوگیری می‌کند. لکوترین باعث انقباض عضلات ریه موقع حمله آسم می‌شود، در نتیجه مصرف کندر از پیشرفت این بیماری پیشگیری می‌کند.

بخوانید
بررسی انواع لوبیا + با خواص لوبیا ها بیشتر آشنا شوید

بر اساس یک تحقیق که بر روی افراد مبتلا به آسم انجام شد، علائم تنگی نفس و خس خس سینه آنها با مصرف این ماده به‌طور قابل توجهی کاهش یافت. این تحقیق نشان داد که افراد مبتلا به آسم اگر به مدت 6 هفته، روزی سه مرتبه حدود 300 میلی‌گرم کندر مصرف کنند، شدت بیماری در آنها کم می‌شود.

تاثیر روغن کندر بر ریه

مصرف این ماده ظرفیت ریه را افزایش می‌دهد و به سلامت دهان و دندان هم کمک می‌کند. اسید بوسولیک موجود در این ماده از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند و خواص ضدباکتریایی آن باعث بهبود آفت و زخم‌های دهان می‌شود.


جهت آگاهی: همه چیز درباره ی متاورس


تاثیرات بر پوست

یکی دیگر از روش‌های مصرف این ماده، استفاده از روغن آن است. شما می‌توانید روغن کندر را تهیه و برای بهبود سلامت پوست، آن را مصرف کنید. در آروماتراپی یا رایحه‌درمانی از روغن این ماده برای ایجاد آرامش استفاده می‌شود. استشمام روغن این ماده باعث ایجاد آرامش و تسکین درد می‌شود.

روغن کندر را بر روی زخم‌ها و جای بریدگی‌ها بمالید تا آنها را بهبود ببخشد. در طب سنتی، آن را برای درمان و از بین بردن زگیل هم مصرف می‌کنند. نوشیدن آب کندر در روز به کاهش جوش کمک می‌کند و باعث می‌شود پوستی شاداب و شفاف داشته باشید.

برای کاهش خارش و سوزش نیش حشرات می‌توانید روغن این ماده را بر روی محل گزش بمالید. کسانی‌که دردهای عضلانی مثل آرتروز و روماتیسم دارند، می‌توانند از روغن این ماده برای تسکین درد و التهاب استفاده کنند.

استفاده موضعی از روغن کندر، از ایجاد چین و چروک زودرس پیشگیری می‌کند و باعث لایه‌برداری سطحی پوست صورت شما می‌شود. شما همچنین می‌توانید برای تقویت مو و ناخن از روغن این ماده استفاده کنید.

بخوانید
مارچوبه چیست؟ + بررسی مهمترین خواص مارچوبه برای سلامتی

تاثیرات بر حافظه

حتما شما هم بارها در مورد تاثیر کندر برای تقویت هوش و حافظه شنیده‌اید. تحقیقات زیادی بر روی موش‌ها انجام شده و بر اساس آنها، مصرف مقدار زیاد این ماده باعث تقویت حافظه در موش‌ها می‌شود، اما بر روی انسان هنوز ثابت نشده‌ است. برای اثبات تاثیر آن بر روی حافظه انسان، لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود.

معمولا به خانم‌های باردار توصیه می‌شود که در این دوران برای افزایش هوش و حافظه جنین، کندر بجوند یا آب آن را مصرف کنند. هشدار اینکه، مصرف این ماده در این دوران احتمال سقط جنین را افزایش و انقباضات لگن و رحم را افزایش می‌دهد.

تاثیر کندر بر حافظه

از دیگر خواص این ماده برای اعصاب این است که باعث کاهش علائم افسردگی، استرس و اضطراب می‌شود. مصرف این ماده در دوز مناسب و به طور مداوم، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و فراموشی می‌شود.

لازم به ذکر است مصرف این ماده راه درمانی برای بیماری‌های اعصاب و حافظه نیست. در صورت داشتن علایم فراموشی، حتما به پزشک مراجعه کنید و سعی نکنید آن را با این ماده درمان کنید.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: چگونه کودکی شجاع تربیت کنیم؟


پیامد های منفی کندر

  • زیاده روی در مصرف کندر موجب سوختن خلط‌های خون و بلغم
  • موجب سردرد در گرم مزاج‌ها و همچنین جنون و جذام و برخی بیماری‌های پوستی می‌شود
  • عوارض جانبی شامل سوزش پشت جناغی، تهوع، احساس پری شکم، درد اپیگاستریک، بی اشتهایی و درماتیت می‌باشد
  • باید به بیماران مبتلا به گاستریت توصیه شود کندر را با احتیاط مصرف کنند
  • مصرف خارجی صمغ کندر میتواند خارش خفیف پوستی ایجاد کند و به لحاظ داخلی یک ضد نفخ خفیف است
بخوانید
انواع دمنوش های گیاهی و خواص آن ها را بشناسید

روش های استفاده کندر

شیره کندر را معمولاً با اسپنددانه می‌جوشانند و مصرف می‌کنند.
میوه این گیاه را (که پوسته‌ای چرب دارد و به اندازهٔ یک نخود است) خام می‌خورند. همچنین در فارس میوه آن را می‌کوبند و غذایی به نام آب بنه از آن بدست می‌آورند. میوه نرسیده و خام آن را بنه شک گویند که نوعی ترشی به همان نام از آن درست می‌کنند و با دانه‌های رسیدهٔ آن بنه شور درست می‌کنند که نوعی تنقلات است. همچنین، کندر پس از جوشاندن به ماده‌ای به نام سقز تبدیل می‌شود که مانند آدامس حالت ارتجاعی دارد، با این تفاوت که سقز بعد از فرودادن هضم می‌شود. طبق تحقیقات جدید تأثیر خوبی بر التهاب روده دارد.

کندر
  • در طب سنتی کندر گرم و خشک است و اگر با صمغ خورده شود برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مفید است.
  • اگر این ماده را با عسل بخورید موجب درمان فراموشی می‌شود.‌
  • می‌توانید این ماده را بکوبید و یک قاشق مربا خوری از آن را به لیوانی آب اضافه نمایید و میل کنید.‌
  • می‌توانید روزی ۳ گرم کندر را در آب خیسانده و ناشتا مصرف کنید تا بلغم‌های سینه دفع شود.
  • یا می‌توانید این ماده را به صورت آدامس استفاده کنیداست.
  • برای درمان روماتیسم و آرتروز کندر به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ و سه نوبت در روز مصرف شود.
  • برای درمان آسم روزانه ۳۰۰ میلی گرم کندر در سه نوبت مصرف شود.

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: اصطلاح های رایج مافیا چیست؟


سخن پایانی

در این مقاله در مورد کندر و خواص و مضررات آن سخن گفتیم. توجه داشته باشید که مصرف کندر در بارداری به دلیل احتمال افزایش خطر سقط جنین توصیه نمی‌شود. به دلیل عدم وجود تحقیقات کافی، مصرف کندر در دوران شیردهی نیز توصیه نمی‌شود. پس از مصرف این ماده در هنگام بارداری و شیر دهی خودداری کنید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

بخوانید
آشنایی با فرهنگ غذایی در ایتالیا + معرفی بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایتالیا که حتما باید امتحان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا