طرز تهیه ی فلافل به سبک حرفه ای ها + تکنیک وا نرفتن فلافل

فلافل

حتما یک بار هم که شده فلافل را امتحان کرده یا نام آن را شنیده اید. نام این غذا نیز از فلفل گرفته شده است زیرا اصل لبنانی آن فلفل قرمز فراوانی دارد. فلافل در ایران به عنوان یک غذای جنوبی شناخته می‌شود. در شهرهای جنوبی ایران مانند اهواز، آبادان و بندرعباس فلافل به صورت غذای خیابانی از گذشته وجود داشته است.[۶] بازار فلافل‌فروشی اهواز امروزه تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر شده است. طعم این غذا بستگی زیادی به نوع پخت آن دارد. چند نوع فلافل وجود دارد که اصلی‌ترین آن نوعی است که با نخود تهیه می‌شود اما فلافل ماش، عدس، بادمجان، سیب‌زمینی و نخود نیز وجود دارد. شما چگونه فلافل را می پزید؟ در این مقاله همراه ما باشید تا با یک دستور تهیه فلافل خوشمزه آشنا شوید.


برای مطالعه بیشتر: بررسی انواع لوبیا + با خواص لوبیا ها بیشتر آشنا شوید


بهترین دورچین ها برای فلافل

اگر می‌خواهید فلافل‌ها را با سس میل کنید، بهتر است که سستان، سس گوجه‌فرنگی خانگی باشد که از نمک کمی تهیه شده و گوجه‌فرنگی تازه در آن به کار رفته باشد. ترشی نیز یکی از همراهان اصلی این غذاست. البته می‌توانید فلافل را با برگ‌های تازه کاهو و گوجه‌فرنگی حلقه شده نیز میل کنید. نوشیدنی مناسب این غذا نیز می‌تواند یک لیوان شربت آب‌لیمو البته طعم‌دار شده با عرق نعناع باشد تا به هضم غذایتان کمک کند. البته چای نعناع هم گزینه مناسبی برای تندخور های حرفه ای (مانند هندی ها) است.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: بهترین نوشیدنی های گرم زمستانی

بخوانید
کندر "داروی باستانی ایرانی"

مواد لازم برای فلافل

نخود۲ لیوان
سیب زمینییک عدد متوسط
پودر زیره سبز یا سیاه۱ قاشق غذاخوری
پیاز۱ عدد بزرگ
سیر۲ حبه درشت
لیموی تازه، نمک، فلفل قرمز و زردچوبهبه میزان لازم
مواد تهیه فلافل
سیب زمینی راز خوشمزه شدن فلافل‌های بیرون است. سیب زمینی باعث ترد شدن فلافل می‌شود و فلافلی که با سیب زمینی درست شود، دقیقا مثل فلافلی‌ها می‌شود.

دستور تهیه فلافل

  1. موقع چرخ کردن مواد فلافل، از سری دهنه گشاد چرخ گوشت برای چرخ کردن استفاده کنید. تا نخودها خوب چرخ شوند!
  2. در همین حین باید توجه داشت که وقتی در حال چرخ کردن نخودها هستیم، در کنار آن سیب زمینی را نیز همراه با نخود به چرخ گوشت اضافه و چرخ کنیم. در اخر پیاز خرد شده و سیر را هم به آن اضافه می‌کنیم.
  3. مخلوط به دست آمده را یک بار دیگر با یک دهانه تنگ‌تر چرخ می‌کنیم تا مخلوطی چسبناک و کرم رنگ آماده شود.
  4. بعد از آن، لیموی تازه به آن اضافه می‌کنیم. اضافه کردن لیمو در این مرحله نقش کلیدی در طعم فلافل دارد. درصورتی که لیموی تازه در اختیار ندارید، می‌توانید از آبلیمو هم استفاده کنید.
  5. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مقدار کافی به آن اضافه کنید.
  6. مواد به دست آمده تا این مرحله را کامل با دست ورز می‌دهیم؛ بهتر است ورز دادن را تا حداقل حدود ۳ دقیقه ادامه دهید.
  7. سپس بار دیگر مواد را چرخ می‌کنیم. در این مرحله می‌توانید از هر کدام از دهانه‌های چرخ گوشت جهت چرخ کردن نهایی مواد استفاده کنید ولی بهتر است از دهانه تنگ آن استفاده کنید. در مرحله بعدی، ماهیتابه را آماده سرخ کردن می‌کنیم.
  8. با کمک دستگاه مخصوص قالب زنی فلافل که در شکل زیر مشخص است، مواد فلافل را قالب می‌زنیم و پس از پرشدن قالب، آن را با قاشق فشار می‌دهیم تا در هنگام وارونه کردن آن برای قرار دادن در ماهیتابه وا نرود. سپس فلافل‌ها را در شکل‌های منظم در داخل ماهیتابه قرار می‌دهیم.
  9. پس از آن‌که طرف اول فلافل سرخ شد، آن را وارونه کنید تا طرف دوم نیز سرخ شود. مدت زمان سرخ شدن هر دو طرف فلافل بسته به روغن موجود در ماهیتابه متفاوت است ولی حدودا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. پس از سرخ شدن هر دو طرف آن، آن‌ها را در ظرف بچینید و همراه با سس‌های مورد علاقه خود میل کنید.
فلافل

درباره ی دانه کاج چه می دانید؟

بخوانید
آشنایی با آداب و سنت های غذایی در کشور هند + معرفی خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای هندی

مقدار کالری

میزان کالری مواد مصرفی در این غذا برابر است با ۱۲۰۰ کیلو کالری است. اگر این میزان بین ۴ فرد تقسیم شود میزان کالری هر فرد برابر است با ۳۰۰ کیلو کالری. معمولا این غذا با نان سرو می شود. برای هر ساندویچ حداقل یک برش ۳۰ گرمی از نان خوایم داشت که این مقدار به همراه فلافل ها مقدار ۸۰ کیلو کالری دیگر نیز به میزان کالری مواد مصرفی اضافه می کند.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: درباره خواص میوه موز بیشتر بدانیم


چگونه از وا رفتن فلافل جلوگیری کنیم؟

  • اولین نکته‌ای که برای جلوگیری از وا رفتن فلافل باید به آن توجه کنید، میزان انسجام مواد بعد از چرخ کردن می‌باشد. بهتر است مواد خیلی شل نباشند و اندازه‌ی نخودهای چرخ کرده قدری بزرگتر از دانه‌های شکر باشد. مایه فلافل ماهیتی سفت دارد، بنابراین در هنگام آماده‌سازی این مورد را در نظر بگیرید.
  • می‌توانید در صورت تمایل برای جلوگیری از شکسته شدن و وا رفتن، به مواد یک عدد تخم مرغ اضافه کنید.
  • می‌توانید مقداری آرد لپه یا سوخاری به مایه‌ی فلافل اضافه کنید. در صورت استفاده از آرد، دیگر لازم نیست تخم مرغ اضافه کنید. به طور کلی آرد لپه به جای تخم مرغ برای انسجام فلافل و انواع کتلت استفاده می‌شود.
  • می‌توانید به جای تخم مرغ یا آرد، مقداری سیب زمینی به همراه مواد اولیه چرخ کنید.
  • سعی کنید آب پیاز رنده‌شده را بگیرید و سپس آن را به مواد اضافه کنید.
فلافل
  • در اکثر فست فودی‌ها مقداری جوش شیرین داخل مایه‌ی فلافل می‌ریزند. این کار به انسجام و پف کردن فلافل کمک می‌کند. اما این نکته را نیز مد نظر قرار بدهید که جوش شیرین ضرر دارد و توصیه نمی‌شود از آن استفاده کنید.
  • مواد فلافل بعد از چرخ شدن باید حداقل یک ساعت در یخچال بماند تا اصطلاحا خود را بگیرد.
  • هنگام سرخ کردن فلافل، روغن باید به میزانی باشد که روی قرص‌ها را نپوشاند و فقط تا نیمه‌ی آن‌ها بالا بیاید. می‌توانید با قاشق روی فلافل‌ها ضربه بزنید تا از وا رفتن جلوگیری کنید.
بخوانید
بهترین نوشیدنی های گرم زمستانی

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: برترین غذاهای ایتالیایی را بشناسید و امتحان کنید


سخن پایانی

در این محتوا درباره فلافل خوشمزه خواندیم. پخت فلافل‌های خوش رنگ و یک اندازه کار سختی است. اما با کمی تمرین و صبر و حوصله می‌توانید در این کار خبره شوید. اگر قبل از سرخ کردن و در هنگام ورز دادن مواد احساس کردید که مایه خشک شده، به آن مقدار کمی آب سرد اضافه کنید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا