قرن هاست که ایتالیا گرایش ها و رویه های غذایی را دیکته کرده و الهام بخش چشم انداز آشپزی جهان بوده و به خاطر غذاهای ممتاز خود در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفته است. با این که پیتزا و پاستا میراث خوراک شناسی این کشور را تعریف می کنند، اما ویژگی های منحصر به فرد ایتالیا آشپزی غنی آن است. ممکن است یک عمر طول بکشد تا شما تمام غذاهای سنتی ایتالیا را بچشید، فعلا می توانید با بهترین غذاهای این کشور شروع کنید.
فهرست مطالب
- آشنایی با فرهنگ غذایی در ایتالیا
- معرفی بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایتالیا
- سخن پایانی و سوالات متداول
آشنایی با فرهنگ غذایی در ایتالیا
موضوع مهمی که باید گردشگران ایتالیا قبل از سفر درنظر بگیرند فرهنگ غذایی ایتالیا است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص انواع لوبیا را بخوانید.ایتالیایی ها اغلب برای وعده غذایی خود اهمیت خاصی را قائل اند و وعده نهار در ایتالیا از جمله وعده هایی میباشد که معمولا با پیش غذاهای گوناگون و ترکیبی از پنیر، سالاد و زیتون آغاز شده و در وعده های اصلی اغلب ترکیبی از پاستاها و رزیتو دیده می شود.
گردشگران ایتالیا نگران وعده های غذایی خود نباشند چون فرهنگ غذایی در میان ایتالیایی ها سازگار با ذائقه ایرانی ها هم است و ایتالیایی ها از جمله مردمانی هستند که به غذا خوردن اهمیت خاصی را می دهند و وعده غذایی آنها اغلب از چند بخش جوراجور تشکیل شده و اصولاً وعده های غذایی آنها با پیش غذا شروع میشود.نان های محلی ایتالیا بخشی از پیش غذاها هستند.نان فوگاچا،پانزالا و بروسکتا از نان های محلی خوشمزه ایتالیا است.
و بخش دوم وعده غذایی (Primi) می باشد که یک گونه غذای ایتالیایی و ترکیبی از پاستا یا سوپ می باشد،وعده بعدی (Secondi)می باشد که بعنوان غذای اصلی سرو شده و معولا حاوی گوشت یا ماهی است. پیتزاناپلنتا،لازانیا،راویولی از غذاهای معروف و اصلی ایتالیا هستند.البته همراه با غذای اصلی مخلفاتی هم سرو می شود.
مخلفات همراه با غذای ایتالیایی:
که اکثرا شامل انواع گوناگونی از سبزیجات است و این وعده (Contorni) نامیده میشود و در نهایت دسر یا (Dolce) وعده پایانی غذا یی ایتالیایی ها می باشد.تیرامیسو و ژلاتو از سری دسر های این کشور است.بهتر است بدانید که تقریباً در اغلب غذاهای ایتالیایی ردپایی از پاستا مشاهده می شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله فلافل ماش را بخوانید.
که معمولاً در سراسر ایتالیا پاستاها در شکل ها و رنگ های گوناگونی سرو می شوند؛رنگ های مختلف پاستا برگرفته از موادی همچون زرده تخم مرغ ،اسفناج ،گوجه فرنگی،جوهر هشت پا می باشند و عمدتاً پاستا را با سس های مختلفی چون تکه گوشت گوساله،خوک،سبزیجات،قارچ و.. تهیه می کنند.بازدی از رستوران های محلی ایتالیا را ما به شما پیشنهاد میدهیم و غذاهای اصیل ایتالیایی را امتحان کنید.
معرفی بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایتالیا
غذای ایتالیایی سراسر طعم و مزههای جذاب و از منطقهای به منطقهی دیگر در ایتالیا متفاوت است. در شمال ایتالیا بیشتر غذاهایی ساده و محلی خواهید یافت، درحالی که در جنوب آن غذاها سبک و تازهتر هستند.
غذای ایتالیایی – پیتزا مارگاریتا
پیتزا در ایتالیا از دیرباز با خمیری نازک پخته می شد و حالا در سراسر دنیا پیتزاهای باریک لقب ایتالیایی را از آن خود کرده اند. محبوب ترین و خاص ترین پیتزا در ایتالیا مارگاریتا نام دارد که متشکل از پنیر موتزارلای فراوان و ریحان است.
شاید در نگاه اول تصور کنید که پول خرج کردن برای تکه ای نان و پنیر عاقلانه به نظر نمی رسد؛ اما به ما اعتماد کنید و در ایتالیا طعم خوشِ مارگاریتا را از دست ندهید.
ریزوتو
ریزوتو که با نام های ریسوتو یا رسوتو هم شناخته می شود جزو غذاهای اصلی ایتالیا به شمار می آید. ماده ی اصلی این غذا برنج و خامه است. ایتالیایی ها در کنار این خوراک خوشمزه، سوپ مخصوصی نیز قرار می دهند که اغلب ماهی دارد تا گوشت قرمز.
در این سوپ ها بنابر فصل، از مواد گوناگونی استفاده می کنند. مثلا در طی بهار و تابستان دیده شده که گاهی به وجود سبزی های مختلف در سوپ بسنده کرده باشند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله تاریخچه زرشک پلو با مرغ را بخوانید. اگر اهل سوپ نیستید ریزوتو بدون مخلفات و به تنهایی هم خوشمزه است پس نگران این موضوع نباشید.
غذای ایتالیایی – راویولی
راویولی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایتالیایی است و قدمت پخت آن به دوران امپراتوری رومی ها و زمان بازگشت مارکوپولو از چین باز می گردد. این غذا، پاستایی به شکل بالشتک های کوچک است که داخل آن ها را با مواد مختلف پر می کنند.
راویولی اسفناج پرطرفدارترین نوع آن است و به گیاهخواران توصیه می شود. آمارها نشان می دهند که اروپاییان با خوردن دو یا سه تا راویولی سیر می شوند.
غذای ایتالیایی- پاستا کاربونارا
ایتالیا مهد ماکارونی و پاستاست؛ اما کاربونارا به عنوان یکی از بهترین و جذاب ترین غذاها شناخته می شود. برای پخت این خوراکی لذیذ از تخم مرغ و بیکن استفاده می کنند. بیکن نوعی گوشت خوک است که آن را به روش خاصی سرخ می کنند؛ اما در ایتالیا بیکن با گوشت گاو و گوسفند نیز درست می شود.
اگر در آمریکا پاستا کاربونارا را امتحان کنید حتما ناامید خواهید شد زیرا با طعم اصلی و سنتی آن فرق زیادی دارد. پس پیشنهاد می کنیم که این غذا را حتما در ایتالیا نوش جان کنید.
پروشوتو
اگر از خوردن برش های نازک گوشت لذت می برید این غذا مخصوص شماست. پروشوتو از چندین قطعه گوشت تشکیل می شود که با دقت فراوان برش خورده اند. اصل این غذا با خوک پخته می شود؛ اما امروزه در ایتالیا پروشوتوهای گاو هم سرو می شوند.
این غذا را گاهی با ملون نیز میل می کنند. جالب اینجاست که پروشوتو در رومانی نیز طرفداران زیادی دارد و در این کشور نیز به بهترین نحو ممکن پخته می شود.
اسوبوکو- غذای ایتالیایی
اسوبوکو مغز ران یا فیله ی گوساله است که به روش مخصوصی پخته و طعم دار می شود. برای تهیه ی این غذا ابتدا گوشت را خوب در آب انگور می پزند و نهایتا موادی چون سبزی های فصلی، گوجه فرنگی، هویج، کرفس و پیاز به آن اضافه می کنند.
امروزه اعتقاد بر این است که می توان از گوشت گوسفند یا خوک در این غذا استفاده کرد؛ اما اگر در جستجوی خوراکی اصیل هستید حتما مغز ران گوساله را نوش جان کنید.
استیک فیورنتینا
استیک فیورنتینا یا فلورانس در حقیقت یک تکه ی بزرگ از گوشت گاو است که با روش خاصی پخته می شود. ضخامت این غذا باید نهایتا 5 سانتی متر باشد. پخت این خوراک لذیذ تنها 5 تا 7 دقیقه طول می کشد و داخل غذا کاملا خام است. فیورنتینا را آنقدر خوب مزه دار می کنند که خامی آن آزاردهنده نخواهد بود.
برای پخت این غذا باید از فیله یا ران گاو استفاده کنند و آشپزان تاکید دارند که فیورنتینا باید طوری باشد که به راحتی در دهان آب شود و نیاز زیادی به جویدن احساس نشود. البته امکان سفارش این غذا به صورت کاملا پخته شده نیز وجود دارد.
ترافل های (قارچ سیاه دنبلان) شهر توسکانی – غذای ایتالیایی
ایتالیا به سبب ترافل هایشان شهرت و آوازه بسیار دارد. ترافل هایی نه از نوع شکلاتی بلکه از نوعی که زیر خاک پیدا می کنیم. ترافل یا قارچ دنبلان، خوراکی بسیار گران است که اگر هزاران پوند نباشد حتما به قیمت صدها پوند پیدا خواهید کرد. با این حال در زمانی که در شهر توسکانی هستید، می توانید با سفارش پاستا تالیا تل آل تارتوفو که با قارچ سیاه دنبلان درست می شود، این ترافل را بچشید.
شهرهای آمبریا و پیدومونت نیز به واسطه ترافل های ارزنده یشان بسیار معروف و مشهور هستند. بسیاری از رستوران ها و کافه های کوچک و ارزان قیمت در این منطقه غذاهایی با این قارچ گران قیمت به عنوان مواد تشکیل دهنده اصلی برای مشتریان خود سرو می کنند.
پارمیگینا ملانزین (Parmigiana Melanzane)
این غذا در واقع بادمجان پخته شده با گوجه و پنیر است، پس انتخابی عالی برای گیاهخواران خواهد بود. پارمیگینا ملانزین در اصل برای مناطق جنوبی ایتالیا است، ولی امروزه آن را در تمامی نقاط این کشور میتوانید تهیه کنید.
اگر بادمجان دوست ندارید، جالب است بدانید که این غذای پنیری با کدو سبز هم تهیه میشود و شاید بیشتر باب میل شما باشد.
تیرامیسو (Tiramisu)
تا به اینجای لیست غذای ایتالیایی شیرین به شما معرفی نکرده بودیم. ولی گزینه نهم به تیرامیسو تعلق دارد که غذایی بسیار محبوب و معروف در سراسر جهان است. اگرچه در هر کشور و رستورانی شاید بتوانید تیرامیسو را سفارش دهید، ولی کیفیت هیچکدام از آنها به تیرامیسوهای ایتالیا نمیرسد.
گفته میشود که تیرامیسو متعلق به منطقه ونتو ایتالیا است، ولی به شما تضمین میکنیم که از خوردن تیرامیسو در هر بخشی از ایتالیا پشیمان نخواهید شد.
سخن پایانی
شما در این مقاله با فرهنگ غذای ایتالیا آشنا شدید.همچنین از معروف ترین و بهترین غذاهای آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
مرغ کاپریس، سوپ مرغ و سبزیجات ایتالیایی، پاستای مرغ ایتالیایی، کاپرزه مرغ ایتالیایی و مرغ کاچیاتوره
انواع پاستا در بین غذاهای ایتالیایی دارای کمترین زمان پخت هستند و در کمتر از 30 دقیقه می توانید برخی از این موارد را آماده کنید.