آشپزیخوراکی ها

درباره خواص میوه موز بیشتر بدانیم

موز یکی از میوه های خوشمزه ای ست که در آسیای جنوب شرقی بیشتر تولید می شود. این میوه که طبع معتدل دارد یکی از پرمصرف‌ترین و ارزان‌ترین میوه‌های جهان است. شما هم طرفدار این میوه ی جادویی هستید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا درباره خواص شگفت انگیز این میوه بیشتر بدانید.

نکاتی برای نگهداری موز در خانه

  • بستن ساقه موز با پلاستیک . این کار مانع آزاد شدن گاز اتیلن و جلوگیری از رسیدگی بیش از حد و خراب شدن موز می شود.
نگهداری موز
  • می توان موز را به صورت کامل و یا تکه تکه داخل کیسه پلاستیکی گذاشت و هوای آن را تخلیه کرد و در فریزر نگهداری کرد.
  • از موز های فریز شده برای درست کردن شیر موز گوارا و خنک و خوشمزه می توان استفاده کرد.
  • نگهداری موز در جای خنک و کاملا تاریک به دور از نور خورشید . برای مثال داخل کابینت آشپزخانه

ترکیبات مغذی موز

موز حاوی مقدار کافی فیبر و همچنین چندین آنتی اکسیدان است. یک عدد موز متوسط ​​(118 گرم) حاوی :

پتاسیم: 9٪ از RDI

ویتامین B6: 33٪ از RDI

ویتامین C: 11٪ از RDI

منیزیم: 8٪ از RDI

مس: 10٪ از RDI

موز رسیده

منگنز: 14٪ از RDI

کربوهیدرات خالص: 24 گرم

فیبر: 3.1 گرم

پروتئین: 1.3 گرم

چربی: 0.4 گرم

هر موز فقط حدود 105 کالری دارد و منحصراً از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است. این میوه پروتئین بسیار کمی دارد و تقریباً چربی ندارد. کربوهیدرات موجود در موزهای سبز و نارس بیشتر از نشاسته و نشاسته مقاوم تشکیل شده است، اما با رسیدن موز، نشاسته به قند (گلوکز، فروکتوز و ساکارز) تبدیل می شود.

بخوانید
درباره ی عناب و خواص آن چه می دانید؟

خواص موز

در ادامه به خواص اثبات شده ای از موز می پردازیم که شاید ان ها را نمیدانستید:

کمک به کنترل و کاهش وزن

موز کالری نسبتا کم و فیبر غذایی بالایی دارد، هر یک عدد از این میوه به طور متوسط  تنها حاوی حدود ۱۰۰ کالری است. این میوه همچنین حاوی فیبر محلول پکتین است که به کنترل قند خون و کاهش اشتها بعد از غذا کمک می کند. پکتین باعث ایجاد حس سیری شده و به کُند شدن هضم کمک می‌کند. مصرف سبزیجات و میوه‌های سرشار از فیبر باعث کاهش وزن در افراد می‌شود.

علاوه بر این، هرچه یک موز رسیده‌تر و زردتر باشد، قند آن بیشتر است. از طرف دیگر هر چه این میوه نارس‌تر باشد، میزان نشاسته مقاوم (به هضم) بیشتری دارد. این نوع از نشاسته غیرقابل هضم است و خواص فیبرمانند دارد. نشاسته مقاوم موجود در موزهای نارس می‌تواند با کمک به کنترل قند خون، ولع به خوردن را در بین وعده‌های غذایی اصلی مهار کند. نشاسته مقاوم همچنین می‌تواند به افزایش اثر ترمیکی مواد غذایی کمک کند، که به نوبه خود مصرف انرژی (سوزاندن کالری) را افزایش می‌دهد. مطالعاتی که بر روی حیوان انجام شده از ارتباط میان مصرف نشاسته مقاوم و کاهش چربی شکم حکایت دارد.

کمک به درمان اسهال

در یک مطالعه ۳ گروه از کودکان مبتلا به اسهال مورد آزمایش قرار گرفتند. به گروه اول موز، به گروه دوم پکتین و به گروه سوم برنج ساده داده شد.

۸۲ درصد از گروهی که رژیم غذایی حاوی موز داشتند، در مدت ۴ روز درمان شدند.

بخوانید
آموزش طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده + بررسی خواص گردو و رب انار

کاهش فشار خون با موز

موز سرشار از مواد مغذی و به ویژه پتاسیم است. مطالعات فراوانی در تایید فایده مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم مانند این میوه در کاهش فشار خون انجام شده است. پتاسیم به تنظیم عملکرد قلب و تعادل مایعات در بدن کمک می‌کند که عامل مهمی در تنظیم فشار خون در فرد است. هر یک عدد از آن به طور متوسط ۴۴۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد.

رفع گرفتگی عضلات

پایین بودن سطح پتاسیم در بدن خطر گرفتگی عضلات را افزایش می‌دهد و موز منبع خوبی از پتاسیم است.

موز برای رفع گرفتگی عضلات

نتایج یک مطالعه نشان داده است که مصرف این میوه یک ساعت قبل از ورزش سطح پتاسیم را پس از تمرین بالا نگه داشته و از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند.

تسکین علائم آسم در کودکان

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که مصرف موز به مقدار زیاد می‌تواند از بروز خس خس سینه در  کودکان مبتلا به آسم جلوگیری کند. البته لازم به ذکر است که حساسیت به این میوه می‌تواند علائم آسم را تشدید کند؛ هرچند چنین حساسیتی نسبتا نادر است.

درمان زخم معده

با توجه به وجود مقادیر بالای فیبر محلول پکتین در موز مصرف این میوه دستگاه گوارش را تسکین می‌دهد. پکتین موجود در این میوه به تنظیم عملکرد روده کمک می‌کند و می‌تواند درمانی برای زخم‌های گوارشی باشد. این میوه همچنین حاوی ترکیباتی به نام مهارکننده‌های پروتئاز است که به از بین بردن باکتری‌های مضر چون هلیکوباکتر پیلوری، که مسوول بروز اغلب زخم‌های معده است، کمک می‌کند.

تقویت بینایی

موز منبعی غنی از ویتامین A است که به ویژه در نور کم باعث تقویت بینایی می‌شود. نتایج تحقیقی که در دانشگاه کوئینزلند استرالیا انجام گرفت، نشان می‌دهد که این میوه یک منبع غذایی مناسب برای جبران کمبود ویتامین A است.

بخوانید
درباره خواص و مضرات روغن کانولا چه می دانید؟

پیشگیری از سرطان کلیه

به گفته محققان خطر ابتلای زنانی که ۴ تا ۶ بار در هفته موز مصرف می‌کنند به سرطان کلیه نصف زنانی است که این میوه را نمی‌خورند.

سرطان کلیه و موز

با این حال افرادی که به سرطان کلیه مبتلا هستند باید از خوردن موزهای سرشار از پتاسیم خودداری کنند.

تضمین سلامت استخوان‌ها با خوردن موز

کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین K موجود در این میوه همگی از مواد مغذی مهم و ضروری برای سلامت استخوان‌ها و محافظت از آن‌ها در برابر پوکی استخوان هستند. موزها حاوی فروکتوالیگوساکاریدها هستند که به بهبود و ارتقای جذب مواد معدنی مانند کلسیم کمک می‌کنند.

مقابله با افسردگی

موز سرشار از آمینواسید ضروری تریپتوفان است که ابتدا به ۵-HTP و متعاقبا به هورمون شادی و تثبیت خلق و خوی سروتونین تبدیل می‌شود و به این ترتیب از بروز افسردگی جلوگیری می‌کند.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد موز خواندیم و دانستیم که با مصرف این میوه ضمن تامین مواد مغذی موردنیاز برای بدن می‌توان آن را در برابر بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات بیمه کرد. امید است این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

https://bit.ly/3Gqm947https://b2n.ir/e78461
https://cutt.ly/sRAvzGNyun.ir/6xih4a
https://1ea.ir/pjUBUyhttp://iwo.ir/576a1

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا