آیا شما هم طفردار چای های گیاهی هستید؟ درباره خواص هر یک چه می دانید؟ دمنوش های گیاهی مفید و معجزه گری که به سادگی میتوان در خانه آنها را تهیه کرد و از نوشیدن آنها و خواص درمانی آنها بهره مند شد، همان چایهای گیاهی با انواع گلها، برگها، دانهها، ریشهها، ساقهها و گلبرگهای بسیاری از گیاهان است. در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره خواص دمنوش های گیاهی بدست آورید.
این محتوای مفید را هم دنبال کنید: بهترین نوشیدنی های گرم زمستانی
دمنوش گیاهی: آویشن
تقویت اعصاب، بینایی، جهاز هاضمه، معده، کبد و کلیه، بالا برنده فشار خون، باز کننده انسداد، تحلیل بادها و بلغم، لطیف کننده غذاهای غلیظ، اشتها آور، جاری کننده حیض، تنقیه ریه، معده روده ها و کبد، افزایش شیر مادر، پاک کننده سینه، باز کننده گرفتگی های روده، ضد رطوبت بدن، صفرا، زکام، سرفه، آسم، تنگی نفس، غلظت خون و ضد عفونی کنده و میکروب کش (شش برابر آنتی بیوتیک).
طرز تهیه
یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش، با شعله غیرمستقیم دم بکشد.
برای مطالعه بیشتر: درباره خواص سلامتی زعفران بیشتر بدانید
دمنوش اسطخودوس
آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول های مغز، افزایش شیر مادر، تحلیل برنده نفخ و گاز روده، مفرح، باز کننده انسداد عروقی، مسهل بلغم و سودا خصوصا سودای مغز، ضد میگرن، زکام، اسم، برونشیت، دل پیچه، رماتیسم، درد سینه، تنگی نفس، سرفه، اگزما، ضد عفونی کننده دستگاه مجاری ادرار، در اکثر بیماریها کاربرد دارد.
طرز تهیه
دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش، در کتری ریخته با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
طرز تهیه
هنگام مصرف نباید آن را نرم کوبید و یا زیاد جوشاند، بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم کنید. ترجیحا این دمنوش ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. اگر مبتلا به دیابت هستید با عسل میل کنید. هم چنین آنها را می توان با چند قطره آبلیموی تازه میل کرد.
درباره ی خواص میوه موز چه می دانید؟
دمنوش گیاهی: اکلیل کوهی
گیاه معجزه گر قوی، مقوی اعصاب، ادرارآور، پاک کننده ریه ها، بادشکن، تسکین درد کبد، برای تنگی نفس، بیماری های عصبی و تشنج، تقویت معده و بدن مفید است، ضد عفونت کلیه، صفرا، بلغم، دلهره، اضطراب، آسم، زکام، سیاه سرفه، دردهای رماتیسمی استخوان و کمر، سنگ کلیه و مثانه، کیسه صفرا، میگرن، بی خوابی و غلظت خون می باشد.
طرز تهیه
دو قاشق غذا خوری + دو لیوان آبجوش، با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
دمنوش بابونه
آرام بخش اعصاب و مغز و معده و روده و تقویت آن ها، افزایش شیر مادر، ادرارآور قوی، ضد تب و لرز، انگل، یبوست، سردرد، سنگ مثانه، بلغم و صفرا.
طرز تهیه
یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش، با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: همه چیز درباره دانه کاج
دمنوش گیاهی: بادرنجبویه
آرام بخش، خواب آور، ضد تشنج و اسپاسم، رافع بوی بد دهان و خون ساز، مقوی قلب و اعصاب، تقویت کننده سلول های مغز، فوق العاده آرام بخش، محرک معده نشاط آور، ضد صدای گوش، تشنج، بیماری های کلیوی و خواب های وحشتناک.
طرز تهیه
یک مشت کوچک بادرنجبویه + دو لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد سپس با شعله غیر مستقیم خوب دم بکشد.
دمنوش گیاهی: پونه
پونه قوی ترین آنتی بیوتیک، بادشکن، رقیق کننده خون، ادرارآور، خلط آور، صفرابر، انرژی زا، بسیار مفید برای درد سینه و آزاد کردن اخلاط، تقویت معده، قلب، جهاز هاضمه، ضد شب ادراری، سرفه، حساسیت، نفخ، نقرس، سکسکه، آشفتگی، دل بهم خوردگی، خستگی، مفید جهت به تأخیر انداختن عادات ماهیانه.
طرز تهیه
یک قاشق غذاخوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: قهوه و شرایط رشد آن را بیشتر بشناسیم
دمنوش برگ درخت به
قابض، نرم کننده سینه، مقوی قلب، مفرح، نشاط آور.
طرز تهیه
۱۰ تا ۱۵ عدد برگ را به مدت ۲۰ دقیقه خیسانده و بشویید و در یک لیتر آب در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید و به محض اینکه به جوش آمد فورا شعله را ملایم کنید تا آب بدون حرکت شروع به بخار کند و گاهی برگ ها را هم بزنید، زمانی که یک سوم آب بخار شد چای آماده است. (می توانید از هل یا چوب دارچین برای معطر کردن استفاده کنید).
دمنوش گیاهی: چای ترش
چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نام های متفاوتی خوانده می شود. در ایران به نام های چای مکی یا چای مکه، چای قرمز و چای ترش شناخته می شود. یکی از مهمترین مهم ترین خواص چای قرمز، شباهت ترکیبات آن با انسولین است و این گیاه خواص ضد دیابتی هم دارد.
نوشیدنی این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام بخشی مناسب است و برعکس چای که باعث دفع آهن می شود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید.
طرز تهیه
افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای ترش اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، ۵ گرم از گل برگ های چای ترش را داخل یک فنجان ریخته و سپس آب جوش روی آن بریزید و سرپوشی گذاشته، ۱۰ دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.
خواص دیگر چای ترش
– رشد مو و رنگ آن را سیاه می کند شوره آن را کاهش می دهد.
– روغن طبیعی این گیاه نرم کننده است.
– به عنوان رنگ طبیعی برای مو قابل استفاده است.
– قاعدگی را منظم می کند.
– گل آن در هضم غذا مفید است.
– مصرف مرتب این چای در ماه باعث می شود که فشار خون بالا به طرز چشمگیری پایین بیاید و در درمان دیابت نیز مؤثر است.
– چای قرمز حاوی آنتی اکسیدان است که در کاهش تراکم رسوب پربی در سرخ رگها مؤثر بوده و خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
– چای قرمز تأثیر خنک کنندگی دارد.
– افرادی که تحت رژیم می باشند یا بیماران کلیوی از این چای به عنوان ماده مدر استفاده کنند.
– این چای باعث کاهش کلسترول بدن می شود.
جهت آگاهی: بررسی انواع لوبیا + با خواص لوبیا ها بیشتر آشنا شوید
دمنوش چای کوهی
آرام بخش، ضد حساسیت، ادرارآور، باز کننده گرفتگی های روده و کبد، تقویت کننده سیستم ایمنی.
طرز تهیه
یک قاشق غذا خوری + دو لیوان آب جوش با شعله غیر مستقیم مدتی دم بکشد.
سخن پایانی
در این نوشتار درباره انواعی از دمنوش های گیاهی و خواص آن ها خواندیم. این تنها تعداد محدودی از لیست بلندبالای دمنوش های خوش عطر و طعمی ست که یک دریا خواص در دل خود دارند. دم کردن گیاهان و میوهها یا گرفتن عصاره آنها یکی از متداولترین و قدیمیترین روشهای مصرف داروهای گیاهی است. امیدواریم این مطلب شما را به نوشیدن دمنوش های خوشمزه و پرخاصیت گیاهی تشویق کرده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.