ترکیه که همسایه شمال غربی کشور ما به شمار میآید، وعده های غذایی معروف و خوشمزه ای دارد که برخی از ما آنها را امتحان کرده ایم. در این مقاله به شما خوشمزه ترین غذاهای ترکیه را معرفی خواهیم کرد که احتمالا آن ها را نچشیده اید. همچنین در انتها، طرز تهیه ی یکی از این غذاهای بی نظیر را با شما به اشتراک می گذاریم.
نظرات خود را در مورد طعم غذاهای ترکیه ای با ما در میان بگذارید.
سوپ عدس – ezogelin corba
سوپ عدس یکی از بهترین غذاهای ترکیه است. این سوپ از وعده های اصلی این کشور بوده و جایگاه بسیار ویژه ای در فرهنگ محلی دارد.

این وعده غذایی محبوب با عدس، گوجه، بلغور، برنج، نعناع خشک، روغن زیتون و فلفل طعم دار تشکیل میشود. این سوپ به همان اندازه که در رستوران های ترکیه به عنوان غذای اصلی مصرف میشود در خانه مردم این کشور نیز پرطرفدار است.
سالاد کیسیر ترکیه – kisir
کیسیر یکی از سالادهای فوق العاده جذاب و خوش رنگ ترکیه محسوب میشود. این وعده کاملا مقوی بوده و با موادی مانند بلغور گندم، رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی، خیار لبنانی و بسیاری موارد دیگر تشکیل میشود.

با این که کیسیر به صورت سنتی با گندم بلغور تهیه میشود، اما برای اینکه از مصرف زیاد گلوتن کم شود، برای تهیه این غذای ترکیه ای از کینوا، ارزن یا برنج نیز استفاده میشود. سالاد کیسیر به عنوان یکی از بهترین غذاهای ترکیه شناخته میشود.
ایچلی کوفته – inegol kofte
این وعده پرطرفدار تقریبا در تمام کشور پیدا شده، اما در شهر اینهگول بهترین نوع آن وجود دارد. مواد تشکیل دهنده این کوفته، گوشت، جوش شیرین، روغن، نمک و پنیر رنده شده هستند.

تهیه این کوفته های خوشمزه از دهه ۱۹۳۰ میلادی آغاز شده و مهم ترین ویژگی ایچلی کوفته این است که هیچ چاشنی ندارد!
اسکندر کباب – iskender kebab
اسکندر کباب به عنوان پادشاه کباب های ترکیه شناخته میشود. حتی در کشورمان ایران نیز معروف شده و بسیاری از افراد نام آن را شنیده اند.

در بین بهترین غذاهای ترکیه از محبوبیت خاصی برخوردار بوده و مردم این کشور عاشق این غذا هستند. اسکندر کباب روشی برای سرو تکه های گوشت بره تفت داده شده (معروف به دونر کباب)، روی پوسته نازک نان با سس گوجه فرنگی، کره گوسفندی آب شده و ماست است.
مانتی – manti
اصولا وقتی افراد در ترکیه هستند نمیتوانند در برابر خوردن مانتی مقاومت کنند. جالب است که هرچه مانتی کوچک تر باشد، افراد معتقدند آشپز حرفه ای تر است.

مانتی به عنوان یک فرهنگ زنده در ترکیه شناخته شده و غذایی نیست که در هر مهمانی خورده شود. مانتی در واقع یک نوع پیراشکی گوشت ترکی، شبیه بالشتکهایی است که به همین خاطر شبیه پاستا راویولی ایتالیاییها هم هست با این تفاوت که در تهیه مانتی از ماست هم استفاده میشود. هر تیکه از این غذا با هنر دست و ساعت ها تلاش ایجاد شده است. علاوه بر آن، در هنگام سرو به همراه آن سه سس مخصوص نیز دیده میشود.
پیتزا ترکیه ای – pide
Pide به عنوان یکی از محبوب ترین غذاهای ترکیه و اصطلاحا پیتزای ترکیه ای شناخته میشود. این غذا با گوشت خوک و سس تند فلفلی تهیه شده و تخم مرغ نیز در لیست تهیه آن قرار دارد.

یک ترکیب ساده از گوشت و سبزیجات است که همراه با خمیر به ظرفی تبدیل میشود که از کوچک و بزرگ عاشق آن هستند. به چندین مدل مختلف تهیه شده و عموما در ترکیه به عنوان صبحانه نیز خورده میشود.
چی کوفته – cig kofte
چی کوفته با نام دیگری (استیک تارتار) نیز در ترکیه شناخته میشود. با گوشت گاو مرغوب و بدون چربی همراه با بلغور ریز، فلفل، رب گوجه فرنگی، پیاز، سیر و مخلوط ادویه جات ترکیبی تهیه میشود.
یکی دیگر از غذاهای منطقه ای از قسمت جنوب شرقی ترکیه است که تاریخچه بسیاری در پشت آن قرار دارد. جالب است بدانید که برخی از نسخه های بدون گوشت این غذای ترکیه پرطرفدار هستند و بسیار سخت است آنها را از نسخه های گوشتی تشخیص دهید.
سالاد پیاز ترکیه ای – Piyaz Salad
این یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه است که با مواد ساده مانند پیاز قرمز، گوجه، جعفری و سماق تشکیل میشود. گفته میشود بهترین سالاد پیاز عموما در شهر آنتالیا پیدا میشود و یکی از اصلی ترین اجزای آن لوبیا است.

این سالاد در کمتر از ۱۰ دقیقه آماده شده و بسیاری از طعم های مدیترانه ای را شامل میشود. دستورالعمل های ترکی تازه و خوشمزه ای برای سالاد پیاز وجود دارد.
طرز تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه ای
مواد لازم برای تهیه مغز کوفته ایچلی کوفته
- گوشت چرخکرده 115 گرم
- گردو یک سوم فنجان
- فلفل سیاه یک دوم قاشق چایخوری
- فلفل قرمز خشک یک دوم قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه پوسته کوفته
- پیاز (خرده شده) یک عدد کوچک
- نمک یک دوم قاشق چایخوری
- پودر پاپریکا یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه ایچلی کوفته
- در یک تابه کوچک، 115 گرم گوشت چرخکرده را تفت دهید تا کاملا بپزد، سپس پیاز خرد شده را به گوشت اضافه کرده و با یکدیگر سرخ کنید.
- گردو، پودر فلفل سیاه، نمک و تکههای فلفل خشک را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید. وقتی مواد کاملا بهخورد یکدیگر رفته، آن را از روی شعله برداشته تا خنک شود.
- در این مرحله به سراغ آمادهسازی مواد داخلی ایچلی کوفته میرویم. در یک کاسه بزرگ بلغور، گوشت چرخکرده، فلفل سیاه، نمک، سیب زمینی، تخم مرغ و پیاز را با هم مخلوط کنید. برای چند دقیقه مواد را باهم ورز دهید تا حالتی خمیری بهخود بگیرند.
- از گوشت چرخکرده و موادی که در مرحله اول آماده کردهاید، به اندازه یک گردو بردارید و آن را به شکل توپ فوتبال آمریکایی حالت دهید.
- حالا از خمیر بهدست آمده، به اندازهای که بتوانید مواد داخلی را درون آن جا بدهید، بردارید، سپس با فشار انگشت در مرکز آن حفرهای ایجاد کرده و مغز کوفته را داخل آن بپیچید. ابتدا و انتهای خمیر را کاملا ببندید تا در هنگام سرخ شدن باز نشود. اینکار را تا تمام شدن همه مواد ادامه بدهید.
- دریک تابه عمیق و بزرگ، مقداری روغن داغ کنید و دانه دانه کوفتهها را داخل آن سرخ کنید. تا زمانی که کاملا مغز پخت نشدهاند از روغن خارج نکنید. پس از آن روی یک حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی خارج شود.
- ایچلی کوفته شما آماده است. میتوانید آن را با جعغری تازه و خرد شده نوش جان کنید. دست شما برای انتخاب سس و چاشنی این کوفته باز است.
سخن آخر
همه ی کشور های دنیا فرهنگ غذایی خاصّ خود را دارند. چشیدن طعم غذای ملل مختلف می تواند از بهترین تجربیات هر انسانی باشد. ولی برای این کار لازم نیست حتما به آن کشورها سفر کنیم. در این مقاله ما شما را با غذاهای سنتی و خوشمزه ِ ترکیه ای آشنا کردیم و امیدواریم شما آن ها را با دستپخت خود تهیه کنید و از آن ها لذت ببرید.
اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:
yun.ir/j2sof6 | https://1ea.ir/XabvS67 |
https://cutt.ly/lE9zanA | https://b2n.ir/k64350 |
https://bit.ly/3lqS8sd | http://iwo.ir/ebcx4 |