خانواده جامعه ی کوچکی ست که اغلب، بیشتر وقت خودمان را بین آن ها می گذرانیم. احساسات ما در بستر این جامعه شکل گرفته و پرورانده می شون. پس وجود و دریافت حس نشاظ و شادی در آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
آیا شما خانواده ی شادی دارید؟ اگر احساس می کنید خانواده تان به اندازه کافی شاد نیست و رابطه عاطفی در خانواده تان کمرنگ شده است با ما همراه باشید تا شیوه های شاد زیستن در خانواده را بررسی کنیم.
زمان های بیشتری را برای بودن با یکدیگر بگذرانید
نه به این معنا که بیشتر در خانه باشید و اوقاتتان را پای تلویزیون و اینترنت تلف کنید! بلکه منظور، صحبت کردن، بازی کردن، نوازش کردن و برگزاری جلسات خانوادگی در جهت برنامه ریزی جمعی برای آینده است. این نوع تماس، به فرزندان احساس امنیت در محیط خانه و خانواده می دهد و برای والدین سرشار از حس های مثبت و شادی آور خواهد بود.
در جمع خانواده درباره اتفاقات روزمره با هم حرف بزنید
زمانی که فرزندانتان به منزل میآیند از آنها بپرسید مدرسه چطور بوده است و چه اتفاقاتی برایشان افتاده است. در مقابل خودتان هم داستانی برای آنان داشته باشید.
حتی اگر داستانتان هم کوچک باشد، چیزی برای صحبت نمودن با فرزندان خود داشته باشید.
ایجاد کردن فضایی تفریحی
گاهی لازم است از تاکید کردن بر روی انجام تکالیف مدرسه برای فرزندان خود صرف نظر کنید. با آن ها به انجام فعالیت های تفریحی مختلف مانند گشت و گذار، پیاده روی ، صرف غذا در بیرون از منزل و یا مهمانی های غافلگیر کننده بپردازید. این گونه فعالیت ها علاوه بر بهبود روابط خانوادگی ، به بازیابی انرژی و رهایی از استرس و اضطراب ناشی از فعالیت های روزانه نیز کمک خواهد کرد.
ورزش کردن خانواده با یکدیگر معجزه می کند!
انجام فعالیت های ورزشی مانند دویدن در طبیعت ، دوچرخه سواری و … فرصتی برای با هم بودن اعضای خانواده را فراهم می کند و الگویی مناسب از والدین را برای فرزندان ایجاد خواهد کرد . انجام تمرینات یوگا با اعضای خانواده نیز به ایجاد حس مثبت و کاهش استرس و اضطراب روزانه تان کمک خواهد کرد.
به دکوراسیون خانه توجه بیشتری داشته باشید
اتاق ها را طوری دکور و رنگ آمیزی کنید که حس شادی و انرژی را در افراد خانه ایجاد کنند. طراحی و رنگ ها باید طوری باشند که تنش و اضطراب ایجاد نکنند. در چنین فضایی انجام اموری مانند بازی، جلسات خانوادگی یا حتی آشپزی لذتبخش خواهد بود.
همه اعضای خانواده را در آشپزی مشارکت دهید
یکی از راه هایی که می توانید بچه ها را به مصرف غذاهای سالم عادت دهید، شریک کردن آنها در تهیه غذاست.
با همکاری اعضای خانواده در آماده کردن غذا، آنها را برای فعالیت مثبت و کار تیمی تشویق می کنید.
مرزهای مشخص رفتاری تعیین کنید
والدین اغلب مرزهایی برای محافظت از فرزندان خود در برابر خطرات احتمالی تعیین می کنند . بسیار مهم است که دلیل خود از تعیین این مرزها را به آن ها توضیح داده و آن ها را به پیروی از این مقررات ترغیب کنید . والدین باید به فرزندان خود توضیح دهنده چه رفتارهایی درست و چه رفتارهایی نادرست است. تا فرزندان در آینده به شهروندی کارآمد تبدیل شوند.
صرف وقت متعادل با کودکان
والدینی که دارای بیش از یک فرزند هستند باید سعی کنند که به هر یک از فرزندان خود زمان مشخصی را در طول روز اختصاص دهند ؛ حتی ده دقیقه . این زمان مشخص به فرزندان کمک می کند تا احساس با ارزش بودن کنند.
خانواده شاد با کمک کردن گاه به گاه والدین در تکالیف مدرسه فرزندان
همیشه بچهها از حمایت و توجه والدین خود خوشحال میگردند.
کمک شما به برنامههای درسی و تکالیف مدرسه آنها سبب پشت گرمی و دل خوشی بیشتر از قبل آنان میگردد و گرفتاریها و مسائل ذهنی آنها جای خود را به شادی و خوشحالی میدهند.
بعضی موارد مثبت روزانه را به اعمال روتین تبدیل کنید
با روی روال افتادن بعضی امور، بچه ها به صورت خودکار اعمالی که باید انجام دهند را می دانند. این مساله از بروز سوء رفتارها پیشگیری می کند. برای مثال سعی کنید برای بچه ها جا بیاندازید که زمان خواب باید دندان ها را مسواک کنند. همچنین در صورت لزوم پس از شنیدن داستانی که هر شب در رختخواب برایشان می خوانید، به خواب روند. یا اموری که صبح ها باید انجام دهند را برایشان روتین کنید تا صبح ها سر وقت بیدار شوند و کارها با سرعت بیشتر و سر و صدای کمتری انجام شوند.
با هم آواز بخوانید
آواز خواندن افراد خانواده در کنار یکدیگر به مثابه یک سرمایه گذاری پُر سود در بورس است. می توانید کلمات خود را بسازید و در کلمات ترانه هایی که با هم می خوانید، جایگزین کنید. همچنین از موسیقی هم غافل نشوید. با کمک یک موسیقی آرامش بخش یا پرانرژی می توانید در امور خانه بازدهی جمع را افزایش دهید.
به همسر خود توجه کافی داشته باشید!
بهترین کاری که می توانید در حق فرزندان خود انجام دهید ، این است که به آن ها نشان دهید عاشق همسر خود هستید و برای رفع نیازهای درونی او تمام تلاش خود را خواهید کرد . این امر باعث ایجاد حس امنیت و آرامش در فرزندان شده و به تحکیم روابط زناشوییتان نیز کمک خواهد کرد .
با همسرتان تجدید خاطره کنید و همانند سال های اولیه ازدواجتان، او را از توجه و محبت خود سیراب کنید.
سخن پایانی
در این محتوا درباره راهکارهایی برای شادتر زندگی کردن در خانواده خواندیم. این راهکارها در عین سادگی بسیار موثر و کمک رسان هستند. سعی کنید اقداماتی که می خواهید انجام دهیر را یادداشت کنید. بر انجام اهداف خود تمرکز بیشتری کنید و مطمئن باشید به خانواده ی شاد و خوشحال ایده آلتان خواهید رسید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت بنویسید.
اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:
https://bit.ly/3nMvw5n | https://b2n.ir/h43648 |
https://cutt.ly/mRVZbD0 | yun.ir/0cm0fe |
https://1ea.ir/kM153Yf | http://iwo.ir/04kdn |