آشپزیخوراکی ها

سرکه نارگیل چیست و چه خواصی برای سلامتی دارد؟ + سرکه نارگیل چه تفاوتی با سایر سرکه ها دارد؟

سرکه نارگیل هزاران سال است که در کشورهای جنوب شرقی آسیا و هند به عنوان ماده اصلی پخت و پز استفاده می شود. این سرکه را می توانید به غذاهای خود اضافه کرده و از خواص پروبیوتیک آن برای کمک به دستگاه گوارش استفاده کنید . در طی چند سال گذشته محبوبیت این سرکه در کشورهای غربی بسیار رواج پیدا کرده است.این معجون مفید که به عنوان سرکه توبا ، سرکه گوآن یا سوکانگ توبا نیز شناخته می شود ، از شیره شکوفه های درخت نارگیل یا آب نارگیل ساخته می شود و فرآیند ۸ تا ۱۲ ماهی تخمیر این سرکه محتوای پروبیوتیک آن را افزایش می دهد. طرفداران آن می گویند که ویتامین ها ، مواد معدنی و پروبیوتیک های آن در مقایسه با سرکه سیب بیشتر می باشد و مزایای بی شماری برای سلامتی دارد.


فهرست مطالب


خواص و کاربردهای سرکه نارگیل چیست؟

سرکه نارگیل که به عنوان سرکه سیب جدید نیز شناخته می شود ، جهان را دگرگون کرده است . این سرکه سرشار از پروبیوتیک ، ویتامین های B کمپلکس و اسیدهای آمینه است که باعث تعادل فلور روده و پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع نوشیدنی گرم برای زمستان را بخوانید. این ابرغذا به طور طبیعی تخمیر می شود که باعث حفظ ارزش غذایی آن می شود.

 کاربردهای سرکه نارگیل

از آنجا که درختان نارگیل غالباً در خاک های آتشفشانی پرورش می یابند ، این سرکه مملو از مواد مغذی مانند ویتامین های B و C است. این ویتامین ها از طریق خواص آنتی اکسیدانی به محافظت از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش کمک کرده و برای تولید کلاژن برای تقویت مو و پوست مورد نیاز هستند. همچنین این سرکه یک ادویه اصلی در تهیه غذاها در مناطق جنوب شرقی آسیا و هند می باشد ، اما برای کشورهای غربی نسبتاً ناشناخته است. از این سرکه برای پخت و پز ، غوطه وری ، به عنوان سس سالاد و به عنوان افزودنی سس ها یا سایر چاشنی ها استفاده می شود و برای مصارف دارویی نیز کاربرد دارد.

بخوانید
بررسی انواع لوبیا + با خواص لوبیا ها بیشتر آشنا شوید

ارزش تغذیه ای سرکه نارگیل :

سرکه نارگیل ارگانیک فاقد کالری ، قند و چربی می باشد که برای سلامتی فوق العاده است. این سرکه سرشار از مواد مغذی آنتی اکسیدان مانند ویتامین های A و C است و بطور قابل توجهی بیشتر از سرکه سیب ، ویتامین های B برای تولید انرژی ، عملکرد سالم مغز ، عضلات و سلامت اعصاب دارد. از آنجا که سرکه نارگیل ارگانیک از شیره شکوفه های نارگیل تهیه می شود ، بسیاری از مواد مغذی جذب شده توسط درخت نارگیل در مناطق گرمسیری که از طریق آب دریا تأمین می شود را در خود نگه می دارد.

این سرکه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی است و بیش از ۶۵ ماده معدنی ضروری از جمله آهن ، کلسیم ، پتاسیم و منیزیم را در خود دارد. این ماده همچنین حاوی ۱۷ اسید آمینه از جمله ۹ اسید آمینه ضروری برای ایجاد تعادل در بدن و کمک به رشد و ترمیم بدن است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص میوه موز را بخوانید.

سرکه نارگیل چه تفاوتی با سایر سرکه ها دارد؟

این سرکه علاوه بر اینکه یکی دیگر از محصولات جانبی شگفت انگیز درخت نارگیل است ، با استفاده از یک فرآیند تخمیر طبیعی و بدون هیچ گونه نگهدارنده ای ساخته می شود. سرکه نارگیل فیلتر نشده خام  که در مزارع کوچک نارگیل در کشور فیلیپین درست می شود ، فاقد آب ، قند یا مواد نگهدارنده اضافه شده و ۱۰۰٪ فاقد مواد شیمیایی است. در حالی که انواع مختلفی از سرکه ها در جهان وجود دارد مانند شراب قرمز ، برنج ، شراب سفید و بالزامیک ، اما سرکه نارگیل تصفیه نشده ، بیشتر شبیه سرکه سیب  می باشد . این دو نوع سرکه تنها سرکه هایی هستند که واقعا پاستوریزه نشده و حاوی “سرکه مادر” طبیعی هستند.

چگونه می توان از سرکه نارگیل استفاده کنید ؟

سرکه نارگیل ارگانیک از دوران باستان در جنوب شرقی آسیا به عنوان چاشنی اسیدی برای غذاهای مختلف استفاده می شده است. روش های مختلفی وجود دارد که می توانید این سرکه را در وعده های غذایی خود بگنجانید. یکی از محبوب ترین راه ها ، مخلوط کردن سرکه نارگیل با خردل برای ایجاد سس سالاد است.

همچنین می توانید شهد عسل را با سرکه نارگیل و آب مخلوط کنید ، تا یک نوشیدنی انرژی دهنده برای صبحانه درست کنید. این نوشیدنی برای سیستم گوارشی و سیستم ایمنی بدن شما بسیار مناسب و مفید خواهد بود . به خاطر داشته باشید که نباید بیش از دو قاشق غذاخوری سرکه نارگیل را در روز مصرف کنید. همچنین می توانید از این سرکه به عنوان شستشو دهنده میوه و سبزیجات استفاده کنید . خیساندن میوه ها و سبزیجات در این سرکه و آب می تواند باکتری ها و قارچ های موجود را از بین ببرد. همچنین این سرکه می تواند به افزایش طول عمر محصول کمک کند.

سرکه نارگیل

سرکه نارگیل همچنین می تواند به عنوان یک درمان زیبایی عمل کند و دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی می باشد. با استفاده موضعی از آن ، می توانید مشکلات پوستی مانند آکنه یا آفتاب سوختگی را درمان کنید. همچنین می توانید از آن به عنوان تونر تمیز کننده نیز استفاده کنید.

بخوانید
بهترین نوشیدنی های گرم زمستانی

استفاده از سرکه نارگیل در دوران بارداری:

این سرکه به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار زیاد و اسیدهای آمینه برای سلامتی بسیار مناسب می باشد. شما می توانید در دوران بارداری از این سرکه به صورت رقیق شده در غذاها و سالادهای خودتان استفاده کنید .اگر دارویی مصرف می کنید حتما قبل از استفاده از هر نوع سرکه ای با پزشک خود مشورت کنید .

فواید سرکه نارگیل برای سلامتی چیست؟

از آنجا که این سرکه به طور طبیعی تخمیر می شود ، بیشتر خواص غذایی خود را از منبع تا هنگام مصرف حفظ می کند که در ادامه شرح داده می شود.

منبع سالم و طبیعی از پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های سالمی هستند که به روده در حفظ میکروبیوم سالم کمک می کنند و برای مواردی مانند هضم مناسب و جذب مواد مغذی ضروری هستند. پروبیوتیک های طبیعی ، مانند آنهایی که در سرکه نارگیل وجود دارند ، عصب هایی را کنترل می کنند که حرکت روده را تحت تاثیر قرار می دهند. تحقیقات نشان داده است که پروبیوتیک ها برای مقابله با اسهال ، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و عدم تحمل لاکتوز مفید هستند.

سایر شرایطی که پروبیوتیک های طبیعی به درمان آن کمک می کنند عبارتند از:

  • بیماری التهابی روده (IBD)
  • اسهال عفونی (ناشی از باکتریها ، انگلی ها یا ویروس ها)
  • اسهال مربوط به آنتی بیوتیک

برخی از تحقیقات نیز وجود دارد که ادعا می کند پروبیوتیک ها همچنین می توانند به بهبود موارد زیر کمک کنند :

  • سلامت دهان و دندان
  • جلوگیری از آلرژی و سرماخوردگی
  • بهبود بیماری های پوستی مانند اگزما
  • سلامت سیستم ادراری و واژن
بخوانید
آموزش طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده + بررسی خواص گردو و رب انار

غنی از مواد مغذی

درختان نارگیل در خاک های آتشفشانی غنی از مواد معدنی رشد می کنند و از شیره شکوفه های نارگیل ، سرکه تولید می شود. شیره شکوفه نارگیل حاوی عناصری همچون بور ، مس ، آهن ، منیزیم ، منگنز ، فسفر ، پتاسیم ، گوگرد و روی است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله pine nuts چیست را بخوانید. این سرکه به ویژه از نظر پتاسیم غنی است و وجود ۱۹۲ میلی گرم پتاسیم در هر قاشق غذاخوری بسیار قابل توجه می باشد.

غنی از مواد مغذی

تقریباً هر ماده معدنی موجود در این سرکه به برخی از فرآیندهای اساسی بیولوژیکی بدن کمک می کند. پتاسیم یک ریزمغذی معدنی حیاتی است که برای حفظ تعادل مایعات و الکترولیت ها در بدن بسیار مهم می باشد . آهن یک عنصر اساسی برای تولید خون و انتقال اکسیژن در خون است و منیزیم به عملکرد طبیعی سلول عصبی و عضلانی کمک می کند و از سیستم ایمنی سالم پشتیبانی می کند و ضربان قلب را متعادل می کند.

منبع غنی از اسیدهای آمینه

شیره نارگیل حاوی همه ۹ اسید آمینه ضروری برای بدن می باشد که بسیار شگفت انگیز است و به عنوان منبع غذایی غیر گوشتی بسیار نادر است. همچنین این سرکه حاوی ۸ اسید آمینه غیر ضروری برای بدن است. اسیدهای آمینه ضروری که توسط بدن ساخته نمی شوند شامل ایزولوسین ، هیستیدین ، ​​لوسین ، لیزین ، متیونین ، فنیل آلانین ، ترئونین ، تریپتوفان و والین هستند. اسیدهای آمینه عناصر سازنده پروتئین هستند و بخش قابل توجهی از سلول ها ، عضلات و بافت های ما را تشکیل می دهند.

شاخص گلیسمیک بسیار پایین

سرکه نارگیل در شاخص گلیسمیک (GI) نمره ۳۵ را دارد و این یک گزینه غذایی عالی برای افراد دیابتی است. این شاخص بر اساس اینکه غذاها به سرعت یا به آرامی باعث افزایش سطح گلوکز خون می شوند از ۰ تا ۱۰۰ رتبه بندی می شود.

غذاهایی که نمره ۵۵ یا پایین دارند “هضم ، جذب و متابولیسم آنها با سرعت کمتری انجام می شود و باعث افزایش اندک و آهسته قند خون  در بدن می شود. در مقابل ، غذاهایی که سطح گلوکز خون را از حد طبیعی بالا می برند ، دارای اثرات سمی هستند و باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، نارسایی کلیه و چاقی می شود .

بخوانید
آشنایی با آداب و سنت های غذایی در کشور هند + معرفی خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای هندی

مقابله با عفونت و بیماری

همانطور که گفته شد این سرکه حاوی غلظت بالایی از پتاسیم است که به رقیق شدن مخاط در بدن بسیار کمک می کند. اسید استیک موجود در سرکه نارگیل به جلوگیری از رشد باکتری کمک می کند و باعث بهبود سریع بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا می شود. این سرکه همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C یا اسید اسکوربیک است ،آنتی اکسیدانی که برای فرآیندهای متابولیک بدن ، از جمله رشد بافت ها و عملکرد غده فوق کلیه مورد نیاز است.

ممکن است قند خون را کاهش دهد و به مبارزه با دیابت کمک کند

سرکه نارگیل ممکن است به کاهش سطح قند خون و محافظت در برابر دیابت نوع 2 کمک کند.درست مانند سرکه سیب، سرکه نارگیل حاوی استیک اسید است – ترکیب فعال اصلی در سرکه.

چندین مطالعه گزارش می دهند که استیک اسید ممکن است به کاهش افزایش قند خون بعد از یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات کمک کند.تحقیقات همچنین نشان می دهد که سرکه ممکن است سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد و به بهبود حساسیت به انسولین تا 34 درصد کمک کند.

اثرات کاهش دهنده قند خون سرکه زمانی که همراه با وعده های غذایی مصرف شود قوی تر ظاهر می شود.سرکه نارگیل ممکن است فوایدی مشابه سایر انواع سرکه ها داشته باشد. با این حال هیچ مطالعه‌ ای به تاثیر مستقیم این نوع سرکه بر سطح قند خون یا خطر ابتلا به دیابت نپرداخته است. بنابراین تحقیقات بیشتری برای تایید این اثرات مورد نیاز است.

آیا سرکه نارگیل مزایای سلامتی مشابه سرکه سیب دارد؟

سالهاست که سرکه سیب به عنوان دارو برای رفع برخی از بیماری های انسان شناخته شده است . گرچه برخی از این موارد توجیه علمی دارند ، مانند توانایی آن در بهبود هضم غذا هنگامی که قبل از غذا مصرف می شود . اما مهم است که به علم نگاه کنید تا ببینید این ادعاها چه زمینه هایی دارند.

سلامتی

شما با کمال تعجب خواهید فهمید ، که در واقع چندین تحقیق علمی در مورد سرکه انجام شده است. این مطالعات شامل یافته های زیر می باشد :

  • ممکن است به تنظیم سطح قند خون کمک کند.
  • ممکن است فشار خون را کاهش دهد.
  • سرکه به دلیل خواص ضد میکروبی بسیار شناخته شده است.
  • مصرف سرکه قبل از غذا می تواند به رفع سوزش معده کمک کند.
  • سرشار از اسید استیک است که می تواند به بهبود جذب برخی مواد مغذی در بدن کمک کند.
بخوانید
درباره خواص و مضرات روغن کانولا چه می دانید؟

سرکه نارگیل به طور خاص دارای بسیاری از ویژگی های عالی دیگری می باشد که عبارتند از :

  • از نظر شاخص گلیسمی پایین است.
  • بدون مخمر ، شکر اضافه شده یا اسیدهای مصنوعی ساخته می شود.
  • سرکه نارگیل دارای ۱۷ اسید آمینه می باشد
  • سرشار از مواد مغذی از جمله مواد معدنی مهمی مانند پتاسیم ، منیزیم و سدیم و ویتامین های B و C است.
  • این ماده حاوی یک پروبیوتیک است که باعث هضم بهتر غذا می شود.
  • سطح pH آن تقریباً خنثی است (در مقایسه با بسیاری از سرکه های دیگر که بسیار اسیدی می باشند ).

عوارض و مضرات سرکه نارگیل چیست؟

سرکه نارگیل به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود.گفته می شود سرکه نارگیل اسیدی است بنابراین نوشیدن منظم آن به صورت مستقیم ممکن است به مری و مینای دندان شما آسیب برساند.به همین دلیل بهتر است سرکه نارگیل را به صورت رقیق در آب یا مخلوط با مواد دیگر مانند روغن در سس سالاد یا ماریناد مصرف کنید.

مانند سایر انواع سرکه، سرکه نارگیل ممکن است به کاهش فشار خون و سطح قند خون کمک کند. افرادی که از داروهای کاهش دهنده قند یا فشار خون استفاده می کنند ممکن است بخواهند قبل از افزودن سرکه نارگیل به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با سرکه نارگیل آشنا شدید.همچنین از مزایا و خواص و عوارض آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

روغن نارگیل چگونه تهیه می شود؟

این روغن به روش پرس سرد و از کاسه های نارگیل خشک شده یا پودر نارگیل چرب تهیه می شود. این روغن در هوای سرد جامد است و هنگام گرم شدن مایع می‌شود.

سرکه از چه موادی تشکیل شده است؟

سرکه طبیعی یک افزودنی غذایی عالی است. زیرا حاوی مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها، اسیدهای آمینه و پپتیدها، ویتامین ها و مواد معدنی است. هم چنین حاوی مواد غیر مغذی مانند کاروتنوئیدها، ترکیبات فنولیک و برخی رنگدانه های دیگر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا