امروزه تلویزیونها از لحاظ کیفیت و امکانات، پیشرفت چشمگیری داشتهاند به طوری که از فناوریها و تکنولوژیهای مختلفی برخوردار هستند به همین دلیل ضروری است قبل از تهیهی یک تلویزیون که ممکن است ساعات طولانی به تماشای برنامههای مورد علاقهی خود بنشینید، در مورد کارایی و ویژگیهای آن اطلاعات کافی داشته باشید. به هرحال اگر بخواهید که تلویزیون مناسبی را تهیه کنید باید به اندازهی مناسب، کیفیت تصویر و … دقت داشته باشید. همانطور که گفتیم تلویزیونها از تکنولوژیها و امکانات متفاوتی برخوردار هستند که در عملکرد و کیفیت تلویزیون تأثیر زیادی دارند. برای مثال شاید اسم فناوریهایی همچون HDR ،4K و OLED را شنیده باشید که ما در ادامه به شرح کامل هر کدام میپردازیم.
مقاله ویژه را از دست ندهید » بررسی مشخصات دستگاه تصفیه هوا شیائومی
فهرست مطالب
- برای خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم؟
- بررسی تکنولوژیها و امکانات تلویزیون هنگام خرید
- آیا رزولوشن 8K بخریم یا نخریم؟
- تفاوت تلویزیون OLED ،QLED و LED چیست؟
- معرفی انواع HDR
- آیا همه تلویزیون های HDR برابر هستند؟
- نحوه تشخیص تلویزیون HDR عالی از دیگر تلویزیون ها چگونه است؟
- تفاوت تلویزیون هوشمند با معمولی چیست؟
- معرفی انواع درگاه ورودی HDMI
- معرفی برندهای تلوزیون های ایرانی و خارجی
- سخن پایانی و سوالات متداول
برای خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم؟
ابتدا بهصورت کوتاه به نکات خرید تلویزیون هوشمند خواهیم پرداخت و سپس هرکدام از آنها را به شکل کاملتری توضیح میدهیم.
- تلویزیون با رزولوشن پایینتر از 4K خریداری نکنید: از تلویزیونهای HD یا 1080p دوری کنید و یک راست به سراغ تلویزیونهایی با رزولوشن 4K بروید. تلویزیونهای 8K نیز موجود هستند ولی این مدلها قیمت بسیار بالایی دارند و فعلا هم محتوای 8K زیادی وجود ندارد که بخواهید تماشا کنید.
- حداقل 15 میلیون تومان برای تلویزیون 4K با اندازه 55 اینچ کنار بگذارید: قیمت تلویزیونهای 4K حالا نسبت به چند سال قبل که این فناوری تازه وارد بازار شده بود به اندازه زیادی کاهش پیدا کرده است. گرچه با توجه به قیمت ارز، قیمت آنها در بازار ایران همچنان گران است. علاوه بر این مدلهای 65 اینچ از این هم گرانتر هستند.
- بهدنبال رفرشریت 60 یا 120 هرتز باشید: 60 هرتز رفرشریت مناسبی است ولی 120 هرتز از آن هم بهتر است. هرچقدر رفرشریت بالاتر باشد، فیلمها و سریالها و مسابقات ورزشی بهشکل روانتری پخش خواهند شد و البته گیمینگ نیز با کنسولهای نسل نهمی، لذت مضاعفی خواهد داشت.
- تلویزیونی با پشتیبانی از HDR خریداری کنید: تلویزیونی که فناوری HDR داشته باشد، رنگها را به شکل طبیعیتری نشان میدهد و کنتراست بهتری هم خواهد داشت. در صورت امکان بهدنبال تلویزیونی باشید که از فناوریهای جدیدتر و پیشرفتهتر HDR مثل HDR10 پلاس یا دالبی ویژن پشتیبانی کند.
- درگاههای را مدنظر قرار دهید: درصورت امکان بهدنبال تلویزیونی باشید که حداقل 4 درگاه HDMI داشته باشد. اگر قصد گیمینگ با PS5 یا ایکسباکس سری ایکس را نیز دارید، ترجیحا تلویزیونی خریداری کنید که از HDMI 2.1 پشتیبانی کند.
بررسی تکنولوژیها و امکانات تلویزیون هنگام خرید
1. انواع تلویزیون: ال سی دی، ال ای دی و اولد
اولین موردی که در این راهنمای خرید تلویزیون در ایران به آن میپردازیم نوع پنل تلویزیون است. اساسا فقط دو نوع تلویزیون در بازار وجود دارد: ال سی دی و اولد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید تلویزیون کریستال سامسونگ را بخوانید. شما احتمالاً یک تلویزیون ال سی دی خریداری میکنید، مگر اینکه درآمد زیادی داشته باشید. اما این دو چه فرقی با هم دارند؟
دستگاه های LED و LCD:
بخش زیادی از تلویزیونهای امروزی LCDهای نوع LED هستند. این دستگاههای HD و Ultra HD از دیودهای منتشر کننده نور (تحت عنوان LED) برای روشنایی صفحه LCD استفاده میکنند و میتوانند بسیار نازک باشند. بسیاری از این تلویزیونها میتوانند بخشهای خاصی از صفحه نمایش را به صورت پویا روشن کنند و بخشهای دیگر را برای نمایش بهتر ترکیبی از زمینههای روشن و تاریک در یک صحنه، تیره کنند؛ ویژگی که به عنوان تاریکی فعال یا تاریکی موضعی شناخته میشود. دستگاههای LCD نوع LED ساده میتوانند قیمتی معادل 200 دلار برای یک صفحه نمایش 32 اینچی داشته باشند، در حالی که بالاترین مدل 90 اینچی آن می تواند 8000 دلار باشد.
یکی دیگر از تکنولوژیهای LCD، نقطه کوانتومی است که بیش از پیش در حال رایجتر شدن است و توسط تجهیزات HDR برای ایجاد طیف کاملتر از رنگها و روشنایی بیشتر به وجود آمده است. یک LCD که از نقاط کوانتومی استفاده میکند، اساسا دارای یک لایه دیگر یا «ریلی» از نقاط نانو کریستال در اندازههای مختلف است که با برخورد نور پس زمینه LED روشن میشوند. نتیجه این امر، طیف گستردهتری از رنگ و افزایش روشنایی است. توجه داشته باشید که برخی از برندها برچسبهای گیج کنندهای برای این تکنولوژی ارائه میکنند. یکی از بزرگترین این موارد هم QLED است که بیشتر در دستگاههای سامسونگ دیده میشوند. اینها تلویزیون های LCD نقطه کوانتومی هستند که نباید با OLED اشتباه گرفته شوند.
مزایا:
- انواع مختلفی از قیمتها، اندازهها و قابلیتها
- دارای برخی از مدلهای Ultra HD 4K ارزان
- صفحات نمایش حتی در نور آفتاب هم به خوبی قابل دیده شدن هستند
- کیفیت تصویری به صورت مداوم با فناوری آرایش کامل نور پشتی و نقطه کوانتومی در حال بهینه شدن است
معایب:
- هنگام پخش حرکات سریع مانند مسابقات ورزشی
- نقطه ضعف آنها دیده میشود
- از آنجایی که پیکسلها به صورت کامل تاریک نمیشوند (حتی با ردیف کاملی از نور پشتی) برخی از جزئیات سایهها از دست میرود
- کیفیت تصاویر هنگام تماشا از کنارهها کم میشود (خارج از محور)
تلویزیون های OLED:
تلویزیونهای OLED یک درجه بهتر از مدلهای LCD نوع LED بوده است که دارای چند ده نقطه روشنایی هستند. در قسمت نور پشتی، تلویزیونهای اولد دارای یک لایه LED ارگانیک هستند که در سطح پیکسل کنترل میشوند تا رنگ سیاه مطلق و سطح بسیار بالایی از کنتراست حاصل گردد.با توجه به اینکه برندهایی همچون پاناسونیک، فیلیپس و سونی نیز این نوع تلویزیونها را روانه بازار کردهاند، دیگر میتوان گفت که تنها ال جی نیست که در این حوزه فعالیت میکند. برای شما که به دنبال آشنایی با بهترین تلویزیون هستید.آیا با جدیدترین ظرفشویی های ال جی آشنا شدهاید؟ البته برای کسب اطلاعات بیشتر میوانید مقاله راهنما خرید ماشین ظرفشویی ال جی را بخوانید.
بسیاری از مدلها دارای رزولوشن Ultra HD 4K هستند، اما تعدادی از مدلهای OLED HD هنوز هم وجود دارند. قیمتها از دو هزار دلار برای تلویزیونهای 55 اینچی تا 5 هزار دلار یا بیشتر برای مدلهای Ultra HD 4K با اندازه 65 اینچی متفاوت است.
مزایا:
- بهترین کیفیت تصویر
- رنگهایی کاملاً طبیعی
- رنگ سیاه دارای عمق بیشتر و کنتراست
- و جزئیات سایه بیشتر در مقایسه با تلویزیونهای ال سی دی حاصل میگردد
- کیفیت تصویر هنگام تماشا از کنارهها ثابت است
معایب:
- قیمت بسیار بالا
- میزان نقطه اوج روشنایی نسبت به نمونه های LCD کمتر است
- در مورد اینکه به مرور زمان صفحه نمایش به چه صورت باقی میماند کسی چیزی نمیداند، به عنوان مثال در صورتی که تصویری استاتیک و ثابت به مدتی طولانی پخش شود، آیا حالت شبح در تصاویر دیده میشود یا خیر.
2- سایز صفحه نمایش
البته در خصوص راهنمای خرید تلویزیون بر اساس سایز، در کل باید گفت که با اینکه قانون و قاعدهی خاصی برای تعیین تلویزیون با اندازه مناسب وجود ندارد ممکن است ترجیح شخصی، زاویه دید و حتی میزان بینایی بیننده در تصمیم گیری برای خرید تلویزیون مؤثر باشد. برخی از دستورالعملهای کلی به شرح زیر وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.
این مقاله را از دست ندهید » نکات مهم و اساسی برای خرید لوازم برقی در جهیزیه چیست؟
در این مورد باید به مبحث فاصلهی نشستن و اندازهی صفحه توجه داشته باشد. اگر شما بخواهید تلویزیونی FULL HD تهیه نمایید نزدیکترین فاصلهی شما تا تلویزیون باید 1.6 برابر اندازه گیری مورب از تلویزیون باشد. پس اگر شما تلویزیونی 60 اینچی دارید باید در فاصلهی تقریباً 2.43 متری آن قرار بگیرید.
امروزه، بیشتر تلویزیونهایی که بازار عرضه میشوند، 4K هستند که علت آن به نیاز بازار برمیگردد ولی در واقع شما با خرید یک تلویزیون 4K علاوه بر اینکه با پرداخت هزینهای معقول از امکانات بسیار مناسبی بهره خواهید برد از طرفی هم صفحه نمایش شما با وضوح بالا به نمایش تصاویر میپردازند. این بدان معنی است که با خرید و استفاده از این تلویزیون شما به هنگام نشستن و دیدن فیلم در هر فاصلهای که باشید انگار نزدیکتر به تلویزیون نشستهاید و فاصله شما به اندازهی مورب صفحه نمایش تلویزیون باشد.
3- وضوح صفحه نمایش
یکی از نکات مهم در تهیهی تلویزیون اندازهی صفحه نمایش است. صفحههای تلویزیون به صورت مورب اندازه گیری می شوند و از اندازههای کوچک 20 اینچ تا اندازههای بزرگتر 85 اینچ، متغیر هستند. البته در روند خرید و در نظر گرفتن اندازه صفحه زیاد افراط و تفریط نمی شود و خریداران بیشتر اندازهی متعارف را تهیه می کنند. به عنوان مثال برای تلویزیون های داخل آشپزخانه یا اتاق خواب های کوچک ممکن است تلویزیون 24 تا 32 اینچ مناسب باشد، اما اگر قصد خرید تلویزیون برای پذیرایی خود را دارید، توصیه می کنیم سایزهای بزرگتر مثلاً 65 یا 55 اینچ را تهیه کنید.
از دیگر نکات مربوط به راهنمای خرید تلویزیون، وضوح صفحه نمایش است که مربوط به رزولوشن واقعی یا اصلی تلویزیون است. HD پایین ترین وضوح صفحه نمایش در تلویزیونهای امروزی است که بیشتر در سایزهای کوچک دیده میشود. وضوح بالاتر از آن، FULL HD نامیده میشود که صفحه نمایش آن دارای 1080×1920 پیکسل است. این بدان معناست که دارای 1920 پیکسل افقی و 1080 پیکسل عمودی و در کل حاوی 2 میلیون پیکسل خواهد بود. پیکسلها نقاط کوچک و ریزی هستند که تصویر تلویزیون را تشکیل میدهند.
تلویزیونهای UHD که از وضوح بالاتر نسبت به تلویزیونهای FULL HD (فول اچ دی) برخودار هستند را 4K مینامند. رزولوشن تصویر آن 2160×3840 است و تقریباً 8 میلیون پیکسل در آنها گنجانده شده است. به عبارت دیگر پیکسلهای آن 4 برابر پیکسلهای یک دستگاه HD است. فشرده سازی پیکسلها به صورت متراکمتر در تلویزیونهای 4K باعث میشود آنها بتوانند تصاویر را با جزئیات بیشتری نمایش دهند.
4- تلویزیون 4K و 8K
از دیگر نکات مهم در راهنمای خرید تلویزیون 4K آشنایی با مشخصات نمایشگرهای 4K و 8K است. به دلیل صفحه نمایش 2160×3840 با وضوح عالی، تلویزیون 4K میتواند در صورت ارائهی محتوای 4K با کیفیت بالا، جزئیات بیشتری را نسبت به تلویزیون FULL HD نشان میدهد. تلویزیونهای جدید 8K با صفحه نمایش 4320×7680 قادر به نمایش جزئیات دقیقتر هستند. تصاویر موجود در این دستگاهها بسته به فاصلهی مشاهدهی شما، واضحتر به نظر میرسند.
در بسیاری از تلویزیونهای 4K سعی بر این شده که ارتقای کیفیت تصویر با استفاده روشهای دیگر به عمل آید. به عنوان مثال ما شاهد آغاز به کارگیری تعداد فزایندهای از تلویزیونهای HDR هستیم، که کنتراست بالاتری بین روشنترین و تاریکترین تصاویر فراهم میکند. تلویزیونهای 4K جدیدتر نیز طیف وسیعی از رنگهایی را نشان میدهند که یک تلویزیون میتواند به نمایش بگذارد، اما استفاده از این مزایا نیاز به محتوای خاص دارد. هر ساله محتوای بیشتری که با HDR بارگذاری شدهاند در دسترس است.
آیا رزولوشن 8K بخریم یا نخریم؟
اگر تا بهحال یک تلویزیون 4K از نزدیک دیده باشید، حتما از کیفیت فوقالعاده آن تعجب کردهاید. کیفیت رزولوشن 8K از آن هم بالاتر است و هوش از سرتان میپراند. این تلویزیونها با رزولوشن 7680×4320، جزییات را در بالاترین حد ممکن بهنمایش میگذارند و فناوری نسل بعدی تلویزیونها بهحساب میآیند.
سطح جزییات در این تلویزیونها خارقالعاده است اما یک مشکل اساسی که این تلویزیونها دارند محتوا است. در حال حاضر هیچ فیلمی با رزولوشن 8K وجود ندارد که بخواهید تماشا کنید و پخش اینترنتی محتوا با این کیفیت نیز با این سرعت اینترنتی که ما در ایران داریم، بیشتر به رویا شبیه است.
به همین خاطر بیشتر تولیدکنندههای تلویزیون با تمرکز بر بهبود کیفیت تصاویر با کمک هوش مصنوعی تلاش میکنند، کاربران را به خرید این مدلها مجاب کنند. اما مشکل اینجاست که قیمت این تلویزیونها بسیار بالا است ولی باید این را هم گفت که قیمت آنها روند افولی دارد. مدلهای اولیه با قیمتهایی مثل 30 هزار دلار عرضه میشدند اما حالا TCL تلویزیون Roku TV 6-Series 8K (R648) خود را با قیمت 2199 دلار وارد بازار کرده که حتی از برخی تلویزیونهای 4K هم ارزانتر است.
البته این به این معنا نیست که این تلویزیون از تلویزیونهای 4K پرچمدار سایر کمپانیها بهتر است ولی میتوان اینطور برداشت کرد که طی چندین سال آینده قیمت تلویزیونهای 8K کاهش پیدا خواهد کرد.
5- تلویزیون FULL HD
تلویزیونهای Full HD دارای ابعادی بالغ بر 1080×1920 پیکسل هستند که این امکان را بیننده فراهم میکنند تا تصاویر را واضح و دقیق مشاهده کنند. تقریباً هر تلویزیون FULL HD یک تلویزیون ال سی دی با نور پس زمینه ال ای دی است، اما تعداد محدودی از تلویزیونهای فول اچ دی OLED نیز وجود دارد. دقت داشته باشید که در حال حاضر بعید به نظر میرسد که تلویزیون 4K کوچکتر از 39 اینچ پیدا کنید.
ما دریافتهایم که بسیاری از مخاطبها نمی توانند جزئیات بیشتری را در یک تلویزیون 4K با اندازه ی صفحه نمایش بسیار بزرگ، مثلاً 65 اینچ و بالاتر از فاصلهی معمولی مشاهده نمایند منتها به یاد داشته باشید که وضوح تصویر تنها از معدود خصوصیاتی است که یک تلویزیون برای تولید عالی کیفیت تصویر به طور کلی میتواند داشته باشد. از دیگر مواردی که در راهنمای خرید تلویزیون باید به آن اشاره کرد، این است که تلویزیونهای معمولی HD هنگام افزایش قیمت، به ویژه در سایز کوچکتر از 65 اینچ، گزینهی خوبی برای بسیاری از مصرف کنندگان باقی میمانند.
تفاوت تلویزیون OLED ،QLED و LED چیست؟
این نکته نیز ضروری است که تفاوت تلویزیونهای OLED ،QLED و LED را بدانید. کیفیت تصویر در تلویزیونهای OLED نسبت به تلویزیونهای LED بسیار بالاتر است و اگر شما به دنبال بهترین کیفیت در دسترس هستید بدانید که گزینهای بهتر از تلویزیونهای اولد وجود ندارد. تلویزیونهای اولد (OLED) با داشتن سطح مشکی کامل، یکنواختی خاکستری، زاویه دید گسترده و بالاتر از حد متوسط، تصاویری بهتر از هر تلویزیون ال ای دی ارائه میدهند. اگر شما در حال تماشای تلویزیون در اتاق تاریک هستید، OLED ها میتوانند رنگ سیاه کامل را نمایش دهند، که این کیفیت تصویر را افزایش میدهد.
تلویزیونهای QLED شبیه تلویزیونهای معمولی LED هستند، با این تفاوت که از ذرات ریز نانو به نام نقاط کوانتومی برای درخشندگی بیشتر و در نهایت کیفیت بالاتر تصاویر استفاده میکنند. این فناوری در ابتدا در سال 2013 توسط سونی معرفی شد، اما اندکی پس از آن سامسونگ شروع به فروش تلویزیونهای QLED خود کرد و همکاری با مجوزها را با دیگر تولید کنندگان برقرار کرد. به همین دلیل ما اکنون شاهد هستیم که چندین برند تلویزیونی در حال ارائهی تلویزیونهای کیولد (QLED) میباشند.
درباره ی تلویزیونهای OLED
در حال حاضر شرکتهایی مانند LG و سونی تلویزیونهای OLED را به بازار عرضه میکنند و سایر تولیدکنندگان باید طی یکی دو سال آینده این فناوری را در ساخت تلویزیون به کار ببرند. قیمت تلویزیونهای اولد نسبت به مدلهای LCD و LED که بخش عمدهای از تلویزیونهای موجود در بازار را تشکیل میدهند، گران قیمتتر هستند. البته باید گفت که هر ساله فاصلهی قیمتها نسبت به هم نزدیکتر میشود. البته این نکته را نیز باید افزود که نمایشگرها نیز هر ساله به لحاظ کیفیت ارتقا مییابند به عنوان مثال از نظر عملکردی نزدیکتر به OLEDها میشوند.
6- HDR یا دامنه دینامیک بالا
از جمله نکات مهم راهنمای خرید تلویزیون، داشتن اطلاعاتی در خصوص این بخش است. میتوان گفت بزرگترین کلمه کلیدی صنعت تلویزیون دامنه دینامیکی بالا یا HDR است. هنگامی که این قابلیت در تلویزیون به درستی به کار گرفته شود HDR درخشندگی، کنتراست و رنگ تلویزیون را افزایش میدهد و باعث میشود تصاویر روی صفحه نمایش بیشتر شبیه به زندگی واقعی باشند. وقتی HDR به کار گرفته شود، میتوانید از دیدن برنامههای مورد علاقهی خود را با جزئیات و وضوح بیشتر و در نهایت لذت تماشا کنید.
HDR تمام این موارد را با افزایش کنتراست میان روشنترین و سیاهترین رنگهای سفید و سیاه که یک تلویزیون میتواند ایجاد کند برقرار مینماید. بنا به گفتهی Claudio Ciacci، مدیر برنامهی آزمایش تلویزیون Consumer Reports، این فناوری میتواند روشنایی طبیعیتری از محتوای تصویر را نشان دهد. وی اضافه میکند، HDR میتواند توانایی دامنهی پویای خود را در صحنههای روشنگر قوی قرار دهد که کنتراست تلویزیون را کاهش میدهد و مزایای برجستهی HDR در صحنههای روشنتر را مشاهده خواهید کرد.
در این قسمت از راهنمای خرید تلویزیون باید اضافه کنیم که معمولاً، تلویزیونهای HDR رنگهای روشن و زندهی بیشتری نسبت به سایر دستگاهها تولید میکنند. این خاصیت به این علت است که HDR با طیف رنگ گسترده (WCG) همراه است. تلویزیونهای HD می توانند حدود 17 میلیون رنگ نمایش دهند، اما نمایشگرهایی که دارای WCG هستند، میتوانند تا یک میلیارد رنگ را نمایش دهند. این مورد همانند جعبه مداد رنگی بزرگتری است که تلویزیون شما بتواند از طریق آن کارایی خود را نشان دهد.
معرفی انواع HDR
تاکنون در این مطلب بیشتر در مورد HDR بحث کردهایم و خصوصیات این فناوری را برشمردهایم، اما انواع مختلفی از HDR نیز وجود دارد که هر یک مجموعهای از مشخصات فنی منحصر به فرد را دارند. تشریح این مبحث میتواند پیچیدهتر شود و قبل از اینکه به جزئیات بپردازیم، اطلاعات مفیدی وجود دارند که در ادامه به آنها میپردازیم.
نخست، تلویزیون شما باید به طور خودکار نوع HDR مورد استفاده را در محتوا تشخیص دهد و روش صحیح پخش آن را انتخاب کند. دوم نوع HDR در حال حاضر به نظر نمیرسد خیلی مهم باشد. آنچه در آزمایشهای نمایشگرها مشاهده شده است این بوده که تلویزیونهای برتر میتوانند دارای عملکرد عالی با انواع مختلف HDR باشند. کیفیت تلویزیون از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین منطقی بوده که بهترین تلویزیونی را که میتوانید صرفه نظر از نوع HDR که پشتیبانی میکند خریداری کنید.
HDR10 و Dolby Vision:
یک نوع از HDR، تحت عنوان HDR10 شناخته میشود که به عنوان یک استاندارد باز مورد استفاده قرار میگیرد و همهی تلویزیونهای 4K با فناوری HDR از آن پشتیبانی کنند. این مسئله در مورد همهی پخش کنندههای Blu-ray نیز صدق میکند، بنابراین شما با دستگاهی که قادر به پخش HDR نباشد سروکار نخواهید داشت. اما برخی از تلویزیونها نوع دیگری از HDR را تحت عنوان Dolby Vision ارائه میدهند که به عنوان نسخهی پیشرفتهی HDR10 تبلیغ و معرفی میشود و شرکتها برای استفاده از آن هزینهی مجوز پرداخت میکنند.
این نسخه از HDR مزایایی دارد یعنی بهطور خاص، از ابر دادهی دینامیک پشتیبانی میکند، جایی که میتوان سطح روشنایی یک فیلم یا نمایش را به صورت صحنه به صحنه بالا ببرد. در مقابل، HDR10 از ابر دادهی ایستا (static metadata) استفاده میکند، به نحوی که میزان روشنایی را برای کل فیلم یا نمایش ارائه دهد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون ال جی را بخوانید.
فرمت +HDR10:
از دیگر نکاتی که در این راهنمای خرید تلویزیون باید به آن اشاره کرد این است که Dolby Vision صرفاً منحصر به استفاده از ابر داده پویا نیست. نسخهی جدیدتری از HDR10 وجود دارد که تحت عنوان +HDR10 مرسوم است. این قابلیت، همچنین دارای ابر داده پویا است و HDR10 را بیشتر شبیه Dolby Vision مینماید. در حال حاضر این قابلیت از سوی شرکت سامسونگ پشتیبانی میشود و همچنین آمازون اظهار داشته که در سرویس پخش خود آن را مورد پشتیبانی قرار میدهد.
به کارگیری این فرمت در صورت اتخاذ آن در نسل بعدی سیگنالهای هوایی و رایگان تلویزیون میتواند مهم باشد، از استانداردی به نام ATSC 3.0 برخوردار است. در انتهای این قسمت از راهنمای خرید تلویزیون به معرفی نوعی دیگر از HDR ها میپردازیم که تحت عنوان Advanced HDR است که از سوی شرکت Technicolor شناخته شدهاند که به طور گسترده در اروپا استفاده میشود. در حال حاضر برخی از تلویزیونهای LG 4K آن را مورد پشتیبانی قرار میدهند.
آیا همه تلویزیون های HDR برابر هستند؟
جواب این سؤال منفی است؛ از دیگر نکات راهنمای خرید تلویزیون این است که آزمایشهای ما نشان میدهد که هر تلویزیونی که صرفاً روی جعبهی آن عنوان HDR نوشته شده باشد، به این معنا نیست که تصاویر به نمایش گذاشته شده نیز به همان اندازه غنی و باکیفیت هستند. این یکی از دلایلی است که ما اکنون در رتبهبندیهای تلویزیونی خود HDR را با امتیازی جداگانه ارائه میکنیم.
حرف و حدیثهای زیادی در مورد کیفیت تصاویر تلویزیونهایی که HDR باشند یا نه گفته شده است. اما همچنین چالشهای خاصی برای این فناوری وجود دارد. مهمتر از همه، یک تلویزیون ممکن است بهاندازه کافی دارای این قابلیت نباشد که در حقیقت HDR را تحویل دهد نمایش بهتر تلویزیونهای HDR معمولاً حداقل 600 نیت (نیت نام واحد SI روشنایی کاندلابر متر مربع) از روشنایی اوج را ایجاد میکند، در حالی که نمایشهای برتر به 1000 نیت یا بیشتر میرسند. اما بسیاری از تلویزیونهای HDR فقط 100 تا 300 نیت تولید میکنند.
نحوه تشخیص تلویزیون HDR عالی از دیگر تلویزیون ها چگونه است؟
متأسفانه، شما فقط نمیتوانید بسته بندی را بخوانید یا حتی به نحوه ظاهر تصویر در فروشگاه اعتماد کنید. برخی از تلویزیونها دارای یک آرم Ultra HD Premium هستند، که به عنوان مجموعههای با کارایی بالا توسط یک گروه صنعتی به نام اتحادیه 4K تأیید شدهاند. به این نکته در راهنمای خرید تلویزیون توجه داشته باشید که تلویزیونهای دارای HDR از قیمت بالاتری برخودار هستند. اما همیشه برای افرادی که میخواهند هزینه کمتری خرج کنند گزینههای خوبی نیز وجود دارد.
7- تلویزیون هوشمند
مورد دیگر در راهنمای خرید تلویزیون که میبایست آن را در نظر گرفت قابلیت هوشمند سیستم عامل تلویزیونهای اسمارت یا هوشمند است. تلویزیونهای هوشمند، که گاهاً به آن تلویزیون اینترنتی نیز میگویند، پل شما به دنیایی از محتوای آنلاین است که میتوانید مستقیماً از خود تلویزیون به آنها دسترسی پیدا کنید. این روزها بیشتر تلویزیونهای هوشمند به شما امکان دسترسی به چندین سرویس ویدئویی مانند Amazon Prime ،DirectTV Now ،Hulu ،Netflix Sling TV ،YouTube TV و Vudu را میدهند، همچنین یک یا چند سرویس موسیقی آنلاین همانند Pandora و Spotify باید به این موارد افزود. بسیاری از تلویزیونهای هوشمند همچنین به شما اجازه میدهند به سایت رسانههای اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر بروید و یا چندین بازی آنلاین را تجربه کنید. معمولاً قیمت تلویزیون هوشمند بالاتر از مدلهای معمولی است.
تفاوت تلویزیون هوشمند با معمولی چیست؟
تعداد روزافزونی از تلویزیونها دارای قابلیت وای فای داخلی هستند تا کاربران به خدمات اینترنت وصل و از پلتفرمهای VOD استفاده کنند. مدلهای جدید شما را کاملا از خرید یک اندروید باکس بینیاز میکنند و این امکان را دارند که بهصورت مستقیم برنامهها را روی تلویزیون نصب کنید.
البته تا پیش از این رابط کاربری تلویزیونها تعریفی نداشت و بسیار ساده و در بیشتر مواقع گیجکننده بود. اما حالا در این بخش نیز شاهد پیشرفت قابل ملاحظهای هستیم و بیشتر تولیدکنندگان تلاش کردند رابط کاربری محصولات خود را ارتقا دهند. از طرف دیگر با اتصال به اینترنت، میتوانید مستقیما به پخش محتوا و تماشای فیلمها بدون نیاز به هیچ دستگاه اضافی مثل هارد اکسترنال یا لپتاپ مشغول شوید.
امکانات تلویزیون هوشمند:
این تلویزیونها به طور قابل چشمگیری میتوانند به محتوای آنلاین مانند پخش خدمات ویدئویی از Amazon Prime و Netflix دسترسی پیدا کنند. تلویزیونهای هوشمند ابتدایی ممکن است به محبوبترین سرویسها محدود شود، اما دستگاههای دیگر مجموعه گستردهای از برنامهها را ارائه میدهند. بسیاری از این تلویزیونها مرورگرهای وب دارند و تلویزیونهای هوشمند پیشرفتهتر میتوانند به دستورات صوتی پاسخ دهند، توصیههایی برای تماشای برنامهها را ارائه میدهند و این امکان به شما فراهم میکند که محتوای تلفن هوشمند خود را در صفحهی تلویزیون مشاهده کنید.
بیش از 70 درصد تلویزیونهایی که این روزها فروخته میشوند تلویزیونهای هوشمند هستند. اما اگر تلویزیون سادهتری را در نظر دارید یا تلویزیون شما هوشمند نیست، میتوانید به راحتی با استفاده از یک پخش کننده رسانه ای جداگانه مانند Amazon Fire TV ،an Apple TV ،Google Chromecast اینترنت را به راحتی به تلویزیون خود اضافه نمایید.
سیستم عاملهای تلویزیون هوشمند:
برخی از تولیدکنندگان، سیستم عامل تلویزیون هوشمند خود را توسعه دادهاند، در حالی که برخی دیگر ممکن است از یک سیستم دارای مجوز مانند Android TV مربوط به Google یا Roku TV استفاده کنند. تلویزیونهایی که به صورت هوشمند تولید میشوند دسترسی به محتوا را آسان مینمایند یعنی فقط یک کنترل از راه دور جدا وجود دارد. اما یک پخش کننده رسانهای جداگانه، ممکن است امکانات بیشتری برای پخش محتوا داشته باشد، یا از رابط کاربری استفاده میکند که پیدا کردن و دسترسی به محتوا را آسانتر میکند.
دستیار های صوتی در تلویزیون:
این روزها تلویزیونهای بیشتری با پشتیبانی دستیارهای صوتی همراه هستند، مانند Amazon Alexa و Google Assistant که این کار به شما امکان میدهد تنظیمات اساسی تلویزیون از جمله : بالا بردن و کاهش صدا، تغییر کانالها یا ورودیها را انجام داده و با استفاده از دستورات صوتی نمایش و فیلم مورد نظر خود را جستجو کنید. گاهی اوقات شما میتوانید سایر دستگاههای سازگار مانند سیستم صوتی هوشمند و … را درست از طریق ریموت تلویزیون، کنترل کنید. باید این نکته را نیز مطرح نماییم که مانند پخشکنندههای رسانهای، تلویزیون اسمارت باید به اینترنت خانگی شما متصل شوند. توصیه میکنیم در صورت امکان از اتصال کابل LAN استفاده کنید، اما در حال حاضر همه تلویزیونهای هوشمند نیز برای دسترسی بیسیم به شبکه مجهز به WiFi داخلی هستند.
8- دستگاه های پخش کننده
پخشکنندههای رسانهای برنامههای اضافه شده و محبوب برای تلویزیون هستند مثل پخش فیلمها، موسیقی و بازیها در صورتی که تلویزیون فاقد دسترسی به اینترنت باشند و یا به عبارتی هوشمند نباشد. اگر شما تلویزیونی هوشمند دارید ممکن است در مقایسه با streaming player که مجهز به ویژگیها و سرویسهای بیشتری است، تلویزیون شما آن را پشتیبانی نکند. بیش از دوازده مدل دستگاه پخش کننده استریم وجود دارد که در دو نوع ارائه میشود.
ورژنهای اولیه آنها از ویدیوی 1080p پشتیبانی میکند، در حالی که بسیاری از مدلهای جدید محتوای 4K را هم پشتیبانی میکنند. توجه داشته باشید که این دستگاهها برای جلوگیری از قطع و وصل شدن فیلم، به اینترنت پرسرعت نیاز دارند.
9- زاویه دید
با وجود پیشرفتهای صورت گرفته، بسیاری از تلویزیونها هنوز دارای نقصهای نسبتاً قابل توجهی هستند و آن هم این است که زاویه دید محدودی دارند. این بدان معنی است که تصویر فقط از یک زاویه مستقیم و درست در مقابل صفحه نمایش بهترین کیفیت را دارد. در این راهنمای خرید تلویزیون توصیه میکنیم با تماشای یک تلویزیون از اطراف و از بالا و پایین، زاویه دید را بررسی کنید. ممکن است با دور شدن از مرکز صفحه نمایش، تصویر کمرنگ شود و دقت رنگ را از دست بدهد. البته میزان کاهش کیفیت تصویر از مدلی به مدل دیگر متفاوت است. ما دریافتهایم که تلویزیونهایی که از پنلهای IPS استفاده میکنند، زاویه دید وسیعتری نسبت به تلویزیونهای LCD ارائه میدهند. در مقابل، تلویزیونهای OLED تقریباً مانند تلویزیونهای پلاسما دارای زاویه دید نامحدود هستند و کاهش کیفیت را در زاویههای غیر مستقیم ندارند.
اخیراً، برخی از تلویزیونهای سامسونگ و سونی را دیدهایم که دارای زاویه دید متوسط برای یک صفحه نمایش LED بدون استفاده از پنل IPS هستند. تا زمان نگارش این راهنمای خرید تلویزیونهای موجود در دو سری QLED سامسونگ مانند (مدل Q80 و Q90 سامسونگ) دارای بیشترین زاویه دید هستند. اگر میخواهید که زاویه دید تلویزیون را در فروشگاه بررسی کنید، توجه داشته باشید که تنظیمات تلویزیون به طور معمول روشنایی را تغییر میدهند و رنگها را به سطوح غیر طبیعی افزایش میدهد و این تغییرات باعث بهبود زاویه دید اما نه به صورت طبیعی میشود. پس زمانی که تلویزیونی را خریداری میکنید در خانه هم بعد از تنظیمات تصویر، دوباره آن را از لحاظ زاویه دید بررسی کنید.
10- راه های ارتباطی تلویزیون
به هنگام خرید تلویزیون ارتباطات و اتصالات ان را حتماً بررسی نمایید. شما باید از وجود ورودیها و خروجیهای مناسب برای پشتیبانی از همهی تجهیزات صوتی و تصویری خود اطمینان حاصل کنید. در حال حاضر تقریباً در تمام تلویزیونها یک سری ورودیها در بغل تلویزیون و یک سری ورودیها در پشت تلویزیون وجود دارد که شامل بیشتر ورودیهای مورد نیاز کاربر است. اگر می خواهید تلویزیون را به دیوار نصب کنید، ورودیهای واقع در بغل تلویزیون بهترین کارایی را دارند. اگر مایل هستید که دستگاه تلویزیون خود را بر روی دیوار نصب نمایید توصیه میکنیم که از یک کابل کوتاه HDMI استفاده نمایید تا استفاده از ورودیها کمی راحتتر شود.
معرفی انواع درگاه ورودی HDMI
اکنون رایجترین فناوری برای اتصال جعبههای کابل، پخش کنندههای Blu ray، پخش کنندههای رسانهای و کنسولهای بازی تلویزیون است. با این حال، بسیاری از دستگاهها تنها یک یا دو ورودی HDMI دارند. هنگام انتخاب تلویزیون خود، توصیه میکنیم تلویزیونی را انتخاب کنید که سه پورت HDMI داشته باشد، مگر اینکه تمام دستگاههای دیگر خود را به یک گیرنده سینما خانگی یا یک تبدیل HDMI متصل کنید.
ARC:
برخی از مجموعهها دارای ورودی HDMI با نام ARC هستند که مخفف audio return channel یا کانال بازگشت صدا است. این ورودی به شما امکان میدهد تا با استفاده از همان کابل HDMI، صدای خروجی از تلویزیون را به کامپوننت متصل شده مانند ساندبار ارسال کنید.
اگر در حال خرید تلویزیون 4K هستید، اطمینان یابید که که حداقل نسخه HDMI 2.0 از HDMI داشته باشد، که این نسخه میتواند از 60 فریم در ثانیه در محتوای ویدیویی 4K و HDR پشتیبانی کند. بیشتر دستگاههای جدید دارای HDCP 2.2، هستند، که از آن برای پخش فیلمهای از پیش تنظیم شده 4K به 4K Bluray و از طریق HDMI استفاده میشود.
ورودی های ویدیویی کامپوننت/کامپوزیت:
بیشتر تلویزیونها همچنین دارای ورودیهای ویدیویی کامپوننت هستند که در برگیرندهی کانکتورهای نوع RCA به رنگ قرمز، آبی و سبز هستند که بعضاً با علائم PR ،PB و Y مشخص میشوند. در بعضی از تلویزیونها، ورودی کامپوننت دو کارکرد را به عنوان اتصال ویدیویی کامپوزیت انجام میدهد، همانطور که در تصویر نشان داده شده ورودی زرد و سبز با نام “ویدئو” مشخص شده است.
این اتصالات فقط از طریق فیلمهای آنالوگ معمولاً برای اتصال درگاهها یا ورودیها قدیمی استفاده میشوند که فاقد خروجی HDMI هستند. اما بیشتر دستگاههای امروزی از HDMI پشتیبانی میکنند که کفایت میکند.
پورت ورودی RCA:
تقریباً همه تلویزیونهای دارای پورتهای RCA قرمز یا سفید هستند که برای ارسال (خروجی) یا دریافت (ورودی) سیگنالهای صوتی استریو استفاده میشوند.
بسیاری از تلویزیونهای کوچکتر و برخی سایزهای بزرگ ممکن است دارای پورت هدفون باشند. تلویزیون با قابلیت بلوتوث به شما امکان میدهد در صورت داشتن هدفون با بلوتوث این کار را به صورت بی سیم انجام دهید.
درگاه ورودی USB:
یک تلویزیون با یک یا چند پورت USB به شما امکان میدهد فلش مموری USB را وصل کنید و موسیقی پخش کنید یا عکس یا فیلم را در تلویزیون تماشا کنید.
بسیاری از تلویزیونها برای مشاهدهی عکسهای دیجیتال ویژگی نمایش اسلاید دارند.
خروجی صوتی OPTICAL:
اگر میخواهید صدای دیجیتالی را از تلویزیون خود به بلندگو نوار صدا یا گیرنده صوتی/تصویری ارسال کنید و خروجی HDMI در دسترس نباشد، میتوانید از خروجی صوتی دیجیتال به نام OPTICAL استفاده کنید که میتواند سیگنالهای صوتی چند کاناله را کنترل کند.
برخی از تلویزیونها دارای خروجی کواکسیال نیز هستند که یکی دیگر از اتصالات صوتی دیجیتال است، اما در حال حاضر رایج نیست و برای تلویزیون ضروری نیست.
پورت اینترنت یا LAN:
تقریباً تمام تلویزیونهای هوشمند و در برخی موارد معمولی هم دارای پورت اینترنت هستند که به آن LAN نیز گفته میشود.
اگرچه تلویزیونهای هوشمند این روزها با WIFI داخلی ساخته شدهاند، ممکن است متوجه شوید که اتصال با کابل به اینترنت خانگی، تجربه بهتر و مطمئنتری را فراهم میکند، خصوصاً با سرویسهای ویدیویی مانند Netflix. بنابراین تلویزیون باید هر دو را داشته باشد.
ورودی RF یا آنتن:
همهی تلویزیونها دارای ورودی RF (آنتن/کابل) برای تغذیه سیگنالهای تلویزیونی با کیفیت بالا، چه از آنتن و چه از طریق اتصال کابل هستند.
البته توجه داشته باشید که اکثر گیرندههای دیجیتال، اکنون با استفاده از کابل HDMI به تلویزیون شما متصل میشوند.
معرفی برندهای تلوزیون های ایرانی و خارجی
خرید یک تلویزیون جدید هوشمند با توجه به نکات بالا میتواند چالش برانگیز باشد. با وجود مدلهای مختلف، نمیتوان فهمید که بهترین مارک تلویزیون کدام است و از کجا شروع کنید. برخی از نامهای تجاری تلویزیون معروف هستند، اما این لزوماً به این معنی نیست که آنها خوب هستند، زیرا حتی مدل پایهی بهترین برند تلویزیون نیز عملکرد خوبی ندارد. برخی از برندهای تلویزیونی مقرون به صرفه شروع به ایجاد موج در بازار کرده اند و اغلب مدلهایی را عرضه میکنند که بهتر از گزینههای گران تر هستند. از ویژگیهای هوشمند گرفته تا طراحی، هر برندی روش خاص خود را برای انجام کارها دارد.
1. ال جی
ال جی یکی از شناخته شده ترین برندهای الکترونیک در سراسر جهان است. پس از شروع کار در کره جنوبی در سال 1947، آنها از آن زمان به یک شرکت بزرگ بین المللی که متخصص در انواع لوازم الکترونیکی مصرفی است، گسترش یافته اند. آنها به عنوان یک پیشرو در صنعت تلویزیون شناخته میشوند زیرا یکی از شرکتهای زیر مجموعه آنها، LG Display – شرکتی متفاوت از LG Electronics – یکی از بزرگترین تولید کنندگان پنل نمایشگر است.
LG Display تنها تامینکننده پنلهای تلویزیون OLED است و به همین دلیل، LG Electronics انتخاب بسیار خوبی از مدلهای تلویزیون OLED دارد و اغلب هزینه کمتری نسبت به رقبا دارد.
2. هایسنس
هایسنس یک شرکت رو به رشد در صنعت تلویزیون است. آنها که از چین منشاء می گیرند، تنها چند سال است که در آمریکای شمالی تلویزیون میفروشند و به عنوان یک شرکت مقرون به صرفه شناخته میشوند. آنها خطوط جداگانه ای را در مناطق مختلف منتشر می کنند. اگرچه برخی از مدلها در مناطق دیگر نامهای مشابهی دارند، اما کاملاً متفاوت هستند. هایسنس خط تولید تلویزیون نسبتاً کوچکی دارد، اما همه آنها نسبت به قیمتشان ارزش زیادی ارائه میدهند و از نظر ارزش از رقبا بهتر هستند.
Hisense U9DG مدل 4k پرچمدار 2021 آنها است و یک تلویزیون بسیار منحصر به فرد است. این دو پنل LCD را برای دستیابی به کنتراست بسیار بالاتر و کاهش تیرگی موضعی بهتر نسبت به اکثر تلویزیونهای الایدی السیدی ترکیب میکند که منجر به سیاهی عمیق و یکنواختی میشود که تقریباً به خوبی یک تلویزیون OLED به نظر میرسد.
3. سامسونگ
تلویزیونهای سامسونگ در حالی که زمانی پیشرو بازار بودند، کمی ارزش خود را در مقایسه با سایر برندها از دست میدهند. آنها کمی گرانتر هستند و برخی از مدلهای آنها، مانند Samsung QN85A QLED، از پنلهایی با نسبت کنتراست پایین استفاده میکنند، بنابراین برای مشاهده اتاقهای تاریک مناسب نیستند. با این حال، سامسونگ QN90A QLED بهترین تلویزیون LED 4k است که ما آزمایش کردهایم، بنابراین در حالی که در مقایسه با مارکهای دیگر کمی بیشتر پرداخت میکنید، میدانید که کیفیت عالی دریافت میکنید.
تلویزیونهای سامسونگ همچنین به دلیل ویژگیهای بازی پیشرفته خود مانند پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر، پهنای باند HDMI 2.1، کنترل حرکت استثنایی و تاخیر ورودی کم شناخته شده اند. با این حال، تلویزیونهای سامسونگ تمایل دارند برخی از کیفیت تصویر را فدای بهترین عملکرد بازی خود کنند.
4. اسنوا
اسنوا نیز یک برند ایرانی است که نیمی از قطعات آن ساخت ایران هستند. علاوه بر تلویزیون، یخچال، ماشین لباسشویی و سایر وسایل خانه را نیز تولید میکند. تلویزیونهای اسنوا از فناوری HDR10 بهره میبرند و کیفیت بسیار خوبی دارند.
5. TCL
یکی دیگر از برندهای مقرون به صرفه، TCL یک شرکت نسبتاً جدید در بازار تلویزیون است زیرا آنها فروش تلویزیون در ایالات متحده را در سال 2014 آغاز کردند. لوازم الکترونیکی مصرفی مختلف، از گوشیهای هوشمند گرفته تا نوارهای صوتی. برای سالها، تلویزیونهای TCL به دلیل پلتفرم هوشمند تلویزیون Roku شناخته میشدند.
برخلاف الجی و سامسونگ، TCL از پلتفرم اختصاصی استفاده نمیکند و در عوض از ترکیبی از Roku TV و Google TV، بسته به مدل، استفاده میکند. هر دو گزینه دارای مجموعه ای عالی از برنامه های پخش جریانی هستند، اما پلتفرم Google TV رابط روان تری ارائه میدهد.
6. سونی
سونی در کنار الجی و سامسونگ بخشی از سه برند بزرگ تلویزیون در فروش است. آنها با اولین تلویزیونهای LCD با نور پس زمینه LED در آغاز قرن بیست و یکم وارد بازار شدند و در سال 2022 به ساخت تلویزیونهای LED با کیفیت بالا ادامه میدهند، اما OLED نیز میسازند.
مدلهای LED آنها بهتر از الجی هستند زیرا بیشتر از پنلهای VA با کنتراست بالا استفاده میکنند و تمایل به روشن شدن دارند، بنابراین هم در اتاقهای روشن و هم در اتاقهای تاریک عملکرد خوبی دارند. برخلاف الجی و سامسونگ، سونی پلتفرم هوشمند اختصاصی ندارد، اما در عوض، از Google TV در مدلهای اخیر استفاده میکند، که اگر از قبل یک اکوسیستم Google در خانه داشته باشید، عالی است.
7. جی پلاس
تلویزیونهای جی پلاس از بهترین تلویزیونها در بازار ایران هستند. اکثر آنها از نوع ال ای دی و دارای فناوری اچ دی آر هستند و کیفیت تصویر نسبتا خوبی دارند. این تلویزیونها دارای سیستم عامل اندروید هستند که عملکرد عالی را ارائه میدهد.
8. ایکس ویژن
برند ایکس ویژن، یک برند تلویزیون ایرانی است که قطعات چینی را مونتاژ میکند. بیشتر تلویزیونهای تولید این برند، از نوع ال ای دی هستند که کیفیت صدا و تصویر خوبی دارند. به علاوه در آنها قابلیت اچ دی آر نیز دیده میشود. مهمتر اینکه به نسبت به برندهای خارجی میتوان تلویزیونهای آنها را با قیمت بهمراتب کمتری خریداری کرد. البته از نظر کیفیت جای بحث زیاد است.
مطلب پیشنهادی » راهنمای خرید و بررسی ماشین ظرف شویی
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید تلویزیون در سال 2022 آشنا شدید. همچنین از بهترین برند های ایرانی و خارجی آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
سامسونگ معمولا از ال جی و سونی ارزانتر تمام می شود ولی اگر تلویزیون خیلی ارزان می خواهید شیائومی می تواند گزینه عالی باشد.
معمولاً تلویزیون های اولد و ایت کی قیمت بالاتری نسبت به بقیه مدل ها دارند.