آشپزیخوراکی هاسبک زندگی

چرا انبه را پادشاه میوه ها می نامند؟ + انبه‌ چه خواص و فوایدی دارد؟

در بعضی جاهای دنیا به انبه شاه میوه‌ها گفته می‌شود؛ چراکه علاوه بر مزۀ بسیار دل‌چسب، خواص شگفت‌انگیزی نیز دارد. انبه یک میوه هسته‌دار است و یک هسته بزرگ در وسط آن جای گرفته است. میوۀ انبه بومی هند و آسیای جنوب شرقی است و مصرف آن قدمتی 4000 ساله دارد. چندین نوع انبه مختلف وجود دارد که هرکدام شکل، طعم، اندازه و رنگ خاص خود را دارند. در این مقاله خواص کامل انبه را مورد بررسی قرار می‌دهیم و در پایان می‌بینیم که بهترین زمان مصرف انبه چیست.


فهرست مطالب


انبه‌ چه خواص و فوایدی دارد؟

انبه‌ها به قدری خوش طعم و شیرین هستند که اغلب مفید بودن و مغذی بودنشان را فراموش می‌کنیم. آنها سرشار از آنتی اکسیدان‌های بتاکاروتن و ویتامین C هستند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی، و هضم غذا مفیدند. انبه‌ها انرژی‌زا و شیرین‌ هستند و اثر رادیکال‌های آزاد در بدن را خنثی می‌کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع نوشیدنی گرم برای زمستان را بخوانید. انبه‌ها هیچ کلسترول و یا سدیمی ندارند و میزان چربی اشباع شده آنها بسیار ناچیز است. بنابراین قبل از خرید یک کلوچه یا شیرینی، اول به خوردن یک انبه فکر کنید.

خواص انبه برای مردان و زنان

خواص انبه برای زنان و مردان وابسته به مواد مغذی بسیاری است که در این میوه وجود دارد و حتی به انبه میوۀ عشق نیز گفته می‌شود؛ چراکه موجب تقویت میل جنسی می‌شود. ازنظر تغذیه‌ای، انبه منبع خوبی از ویتامین‌های A و C است. این ویتامین‌ها مستقیماً سطح هورمون‌های جنسی را افزایش نمی‌دهند؛ اما، هر دو برای سلامت جنسی شما مهم هستند.

 انبه میوه ضد سرطان است

ویتامین A برای عملکرد طبیعی اندام‌های جنسی شما ضروری است و بدون مقدار کافی ویتامین‌های محلول در چربی حتی نمی‌توانید هورمون‌های جنسی تولید کنید؛ بنابراین، یکی از خواص انبه برای مردان، که در واقع خاصیت انبه برای اسپرم محسوب می‌شود، کمک به تولید اسپرم‌های سالم و قوی است.

ازطرفی ازجمله خواص انبه برای زنان کمک به باروری است. انبه حاوی مقادیر مناسبی فولات است که این ویتامین نقش مهمی در باروری و سلامت جنین دارد. خواص انبه برای تخمدان نیز قابل‌توجه است و مصرف انبه به حفظ سلامت تخمدان‌ها و آزادشدن تخمک‌های سالم کمک می‌کند.

بخوانید
آموزش طرز تهیه خورشت فسنجان جا‌ افتاده + بررسی خواص گردو و رب انار

برای لاغری و کنترل وزن انبه بخورید

انبه‌‌‌ها سلول‌های چربی و ژن‌های مربوط به چربی را سرکوب می‌کنند. در حقیقت وزن شما را متناسب می‌کنند و در آن وضعیت نگه می‌دارند. همچنین پوست انبه از تشکیل چربیِ متراکمِ زیر پوست (سلولیت) جلوگیری می‌کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله  خواص میوه موز را بخوانید.

انبه برای قلب و کاهش فشار خون بی‌نظیر است

فیبر، پتاسیم و ویتامین موجود در انبه همگی به کاهش بیماری قلبی کمک می‌کنند. افزایش مصرف پتاسیم در کنار کاهش مصرف سدیم مهمترین نتیجه مصرف انبه است که خطر ابتلا به فشار خون را کاهش می‌دهد. بنابراین اگر سابقه خانوادگی در بیماری‌های قلبی دارید یا مبتلا به فشار خون هستید انبه را به برنامه تغذیه خود اضافه کنید.

خواص انبه – انبه میوه ضد سرطان است

مواد مغذی موجود در انبه‌ها ممکن است با سرطان، به ویژه سرطان پستان مبارزه کنند. این جمله نتیجه آزمایش متفاوت بر روی حیوانات بوده است. در یک آزمایش، انبه اندازه تومور را کاهش داده و عوامل رشد سرطان را سرکوب کرده است.

خواص انبه – انبه برای بهبود هاضمه مناسب است

مصرف انبه نتایج قابل توجهی در افراد مبتلا به یبوست مزمن نشان داده است. در آزمایش منتشر شده در مجله رسمی زیست شناسی تجربی آمریکا، بهبود چشمگیری در وضعیت یبوست کسانی حاصل شد که هر روز مانگو مصرف کرده بودند. با این که دسته دوم نیز با مصرف سایر میوه‌ها به همان اندازه فیبر دریافت کرده بودند، اما این میوه تاثیر شگفت انگیزی در درمان یبوست مزمن داشت.

خواص انبه – درمان مشکلات گوارشی با انبه

یکی دیگر از خواص انبه بهبود و حتی درمان عملکرد سیستم گوارشی در بدن است. فیبر موجود در انبه باعث پر شدن روده ها می شود که ماهیچه ها را منقبض می کند و انتقال مواد غذایی را در مجرای گوارشی به مجرای دیگر راحت می کند. پتاسیم موجود در این میوه نیز برای افرادی که همیشه یبوست دارند؛ بسیار بی نظیر است. زیرا کمبود پتاسیم در بدن باعث یبوست های شدید می شو. همچنین به دلیل داشتن آنزیم های زیاد برای اسید معده بسیار مفید خواهد بود.

خواص انبه – تقویت قوای جنسی با انبه

همانطور که گفتیم انبه‌ها انرژی‌زا هستند. به همین دلیل برای ورزشکاران، کسانیکه فعالیت بدنی بالا دارند یا برعکس کسانی که ضعف بدنی یا مشکل ناتوانی جنسی دارند بسیار مناسب است. همچنین به دلیل اینکه انبه حاوی ویتامین و املاح معدنی ذکر شده است، نقش فوق‌العاده‌ای درتولید هورمون‌های جنسی، افزایش قدرت باروری و سلامت دستگاه تناسلی دارد.

بخوانید
آنچه درباره ی زرشک پلو باید بدانید

خواص انبه – انبه‌ها سرشار از ویتامین A هستند

همانطور که در بالا ذکر شد، یک فنجان از این میوه حدود ۲۵ درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین آ را تامین می‌کند. ویتامین آ برای سلامت چشم، پوست، رشد و استحکام استخوان‌‌‌ها، و بهبود کارایی سیستم تولید مثل و سیستم ایمنی مفید است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص لوبیا را بخوانید.

خواص انبه – انبه‌ها منبع ویتامین C هستند

انبه‌ها یکی از بالاترین منابع غذایی ویتامین C هستند. این ویتامین برای سیستم ایمنی بدن ضروری است. یک فنجان از این میوه دارای ۴۶ میلی گرم ویتامین C و یا حدود ۷۶ درصد از مقدار ویتامین C است که باید در یک روز دریافت کنید.خوردن این میوه باعث جذب بهتر آهن در بدن می‌شود. بهتر است غذاهای حاوی آهن یا قرص آهن را همراه با انبه مصرف کنید.

خواص انبه در بارداری

این میوه برای رشد و فعالیت های ذهنی کودک بسیار مفید است. همچنین در حفظ سلامت قلب مادر و کودک بسیار تاثیرگذار است. بنابراین برای خانم های باردار بهترین گزینه خوردن انبه است.

خواص انبه در بارداری

خواص هسته انبه

دانه‌های انبه از زمان‌های قدیم در بسیاری از داروها و درمان‌های آیورودا استفاده می‌شده است. پودر، کره و روغن هسته انبه از رایج‌ترین راه‌ها برای استفاده حداکثری از خواص هسته انبه است. اگر می‌خواهید از این مزایا بهره‌مند شوید، حتماً دانه‌های نارس انبه را انتخاب کنید.

انبه رسیده حاوی دانه‌های انبه تلخ است؛ بنابراین، انتخاب دانۀ انبه‌های نارس مناسب‌تر است. استفاده از کرۀ دانه انبه برای سلامت مو و پوست سر بسیار عالی است و موجب برطرف‌شدن شوره، سفیدی زودرس و آلوپسی می‌شود. روغن هسته انبه نیز یک روغن بسیار عالی برای مرطوب‌کردن پوست و حفظ سلامت پوست است. کرۀ هسته انبه را می‌توانید به‌عنوان بالم لب برای برطرف‌کردن خشکی لب‌ها استفاده کنید.

مالیدن پوست هسته انبه بر روی دندان‌ها به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. پودر هسته انبه در برطرف‌کردن اسهال بسیار مؤثر است و همچنین می‌تواند باعث کاهش کلسترول خون شود. همچنین دیگر خواص هسته انبه، کمک به حفظ سلامت قلب و عروق و کاهش خطر فشارخون است.خواص هسته انبه به اینجا ختم نمی‌شود و در آکنه و دیابت نیز مفید است.

بخوانید
سعیده قدس کیست؟ + نگاهی به زندگی سعیده قدس، بنیانگذار موسسه محک

خواص انبه در سلامت پوست و زیبایی

از انبه می توان به عنوان ماسک خانگی استفاده کرد. زیرا به دلیل داشتن ویتامین های زیاد این میوه سلول های مرده بر روی پوست را از بین می برد و پوست را بسیار شفاف می کند.

کاهش علائم سرماخوردگی با مصرف انبه

یکی از عوارض سرما خوردگی داشتن سرفه های خشک است. با نوشیدن آب انبه می توانید گرفتگی ها ی سینه را کاهش دهید و به درمان هرچه زودتر بیماری کمک کنید.

معرفی ویتامین ها و ارزش غذایی موجود در انبه

ویتامین ها:

  • آهن
  • کلسیم
  • فسفر
  • پتاسیم
  • سلنیوم
  • سدیم
  • ویتامین آ و ث

ارزش غذایی انبه :

همان‌ طور که گفته شد، انبه حاوی مواد مغذی بسیاری است. خواص شگفت‌انگیز این میوه نیز از همین مواد مغذی ناشی می‌شود. یک فنجان (165 گرم) انبۀ تازه حاوی مواد غذایی زیر است:

  • کالری: 99؛
  • پروتئین: 1.4 گرم؛
  • کربوهیدرات: 24.7 گرم؛
  • چربی: 0.6 گرم؛
  • فیبر: 2.6 گرم؛
  • قند: 22.5 گرم؛
  • ویتامین سی: 67 درصد از ارزش روزانه (DV)؛
  • مس: 20 درصد DV؛
  • فولات: 18 درصد از DV؛
  • ویتامین B6: 12درصد از DV؛
  • ویتامین A: 10 درصد از DV؛
  • ویتامین E: 10 درصد از DV؛
  • ویتامین K: 6 درصد از DV؛
  • نیاسین: 7 درصد DV؛
  • پتاسیم: 6 درصد از DV؛
  • ریبوفلاوین: 5 درصد DV؛
  • منیزیم: 4 درصد از DV؛
  • تیامین: 4 درصد از DV.

یکی از مهم‌ترین حقایق تغذیه‌ای انبه این است که فقط 1 فنجان (165 گرم) انبۀ تازه تقریباً 67 درصد ارزش روزانه ویتامین C را تأمین می‌کند. این ویتامین محلول در آب علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به بدن شما کمک می‌کند آهن را جذب کند و رشد سلولی را تقویت می‌کند.انبه همچنین منبع خوبی از مواد معدنی مانند مس و منیزیم است که مواد مغذی مهمی در دوران بارداری هستند؛ زیرا، رشد و نمو سالم جنین را حمایت می‌کنند.

آنتی‌اکسیدان‌های انبه :

انبه مملو از پلی فنول‌ها است که ترکیبات گیاهی هستند و به‌عنوان آنتی‌اکسیدان به محافظت از بدن کمک می‌کنند. این میوه چندین نوع آنتی‌اکسیدان مختلف دارد که عبارت‌اند از:

  • منگیفرین؛
  • کاتچین‌ها؛
  • آنتوسیانین‌ها؛
  • گالیک اسید؛
  • کامفرول؛
  • رامنتین؛
  • بنزوئیک اسید.

آنتی‌اکسیدان‌ها مهم هستند؛ زیرا، از سلول‌های شما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد بسیار واکنش‌پذیر هستند و در طی فرایندهای سلول تولید می‌شوند و اگر خنثی نشوند می‌توانند به سلول‌ها آسیب بزنند.در میان پلی فنل‌های انبه منگیفرین مهم‌ترین است و گاهی اوقات «سوپر آنتی‌اکسیدان» نامیده می‌شود زیرا به‌ویژه قدرتمند است.مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده‌اند که منگیفرین ممکن است با آسیب رادیکال‌های آزاد مرتبط با سرطان، دیابت و سایر بیماری‌ها مقابله کند.

بخوانید
مارچوبه چیست؟ + بررسی مهمترین خواص مارچوبه برای سلامتی

آیا هسته انبه قابل استفاده است؟

هسته انبه در میان این میوه جا گرفته است. پس از جدا کردن گوشت انبه از آن و باز کردن پوسته‌ی هسته، دانه داخل آن را می‌توانید ببنید. این دانه خواص بیشماری دارد از جمله:

ضد شوره سر:

معروفترین درمان شوره سر، درمان با استفاده از روغن هسته انبه است. کافیست روغن دانه آن را به پوست سر خود بمالید تا نتیجه شگفت انگیز آن را مشاهده کنید.

سفید کننده دندان:

با جدا کردن دانه انبه، پودر کردن آن و مسواک زدن با آن، لبخندی زیباتر و دندان‌هایی سالم‌تر خواهید داشت.

درمان اسهال:

برخلاف انبه‌ که ضد یبوست و مسهل است، هسته آن برای درمان اسهال بکار می‌رود. برای اینکار باید اجازه دهید هسته انبه‌ها خشک شود و بعد آنها را پودر کنید. این پودر را با عسل مخلوط کنید و میل نمایید.

مناسب برای دیابت:

دانه مانگو نتایج شگفت انگیزی در کاهش سطح قند خون دارد، زیرا با تغییر آنزیم‌های روده و کبد جذب گلوکز را کاهش می‌دهد.

کاهش وزن:

عصاره دانه انبه، می تواند باعث کاهش وزن سریع در افراد چاق و خیلی چاق شود. این عصاره به کاهش کلسترول و بهبود گردش خون کمک کند و چربی بدن و دور شکم و کمر را کاهش می دهد.

برطرف کننده خشکی لب:

شما می توانید روغن دانه انبه را به عنوان یک مرطوب کننده ۱۰۰٪ طبیعی برای نرم کردن لب‌های خود استفاده کنید. قبل از رفتن به رختخواب، این روغن را بر روی لب‌های خود بمالید تا از شر سلول‌های مرده خلاص شوید. این روغن همچنین وظیفه جوان‌سازی، آبرسانی و بهبود لب‌های ترک خورده و پوسته شده را نیز بر عهده دارد.

 آیا خوردن انبه برای افراد دیابتی مجاز است؟

افراد که مبتلا به دیابت هستند باید رژیم متناسبی داشته باشند تا انرژی مورد نیازشان را تامین کند و وزنشان را در سطح سالمی نگه دارد. برخی از میوه‌ها قند بالایی دارد مانند انبه‌ها. اما اگر به میزان کم در رژیم افراد دیابتی قرار بگیرد، می‌تواند به آنها در کنترل دیابتشان کمک کند.

دیابت

با این حال میزان مصرف انبه بستگی به سطح قند خون افراد دارد و نمی‌توان یک ‌اندازه ثابت را به همه افراد دیابتی پیشنهاد کرد. به همین دلیل بهتر از در مورد میزان مصرف این میوه با دکتر خود مشورت کنند.

بخوانید
الفبای آشنایی با بیت کوین

 آیا خوردن انبه در دوران بارداری و شیردهی مجاز است؟

بله خوردن انبه در دوران حاملگی نه تنها مجاز بلکه بسیار توصیه شده است. این میوه منبع غنی از انرژی، آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی ضروری ماند فولات و آهن است که کمبودشان در برنامه غذایی زنان باردار محسوس است. نقش فولات در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا می‌تواند خطر نقایص زایمان را کاهش دهد. اما مصرف بیش از یک مانگو در روز سفارش نشده است. بسته به ‌اینکه پزشک شما چه رژیم غذایی برای شما در نظر بگیرد این میزان می‌تواند کمتر یا بیشتر شود. بنابراین در این خصوص با پزشک خود مشورت نمایید.

 دوران بارداری و شیردهی

همچنین در دوران شیردهی که خوردن مرکبات به دلیل اسیدی که دارند زیاد توصیه نشده، انبه بهترین جایگزین برای تامین ویتامین سی مادران شیرده است.

 آیا خوردن انبه برای نوزادان و کودکان مجاز است؟

از آنجا که انبه‌ها سرشار از انرژی و ویتامین‌های ضروری هستند برای کودکانتان حتی در سن‌ خیلی پایین مفیدند. کودکان شما از سن ۸ ماهگی قادر به خوردن انبه یا خوراکی‌هایی هستند که با این میوه درست شد‌‌ه‌اند.

آیا انبه باعث آلرژی می‌شود؟

مانند بسیاری از میوه‌های استوایی دیگر، انبه‌ها نیز ممکن است برای عده کمی از مردم حساسیت‌زا باشند، گرچه حساسیتی که توسط میوه‌های استوایی بوجود می‌آیند عموما بی خطر هستند و در حد حساسیت‌های موضعی یا پوستی ظاهر می‌شوند. البته این آلرژی در پوست انبه‌ها وجود دارد و نه در داخل آنها. یعنی خوردن گوشت این میوه یا پالپ آن باعث نمی‌شود که حساسیت پوستی به داخل گلو یا شکم برسد، بلکه ممکن است تماس پوست آنها با پوست یا لب شما باعث ایجاد حساسیت روی پوستتان شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با میوه انبه آشنا شدید. همچنین از خواص و فواید انبه آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

انبه میوه چه فصلی است؟

انبه میوه‌ای تابستانی است؛ اما، انواعی از این میوه در فصول دیگر نیز رشد می‌کنند و همچنین در کشورهای مختلف ممکن است به‌دلیل تفاوت‌های آب‌وهوایی در فصل‌هایی غیر از تابستان نیز برداشت شود.

یک انبه چقدر کالری دارد؟

یک فنجان انبۀ تازه (165 گرم) حدود 100 کالری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا