سبک زندگی

الفبای آشنایی با بیت کوین

یک اختراع متحولانه در سال ۲۰۰۹ در پی سقوط بازار املاک که خود عامل بحران اقتصادی بود به وجود آمد. این اختراع توانست شاخه‌ی جدیدی در بازارهای مالی دنیا ایجاد کند. بیت کوین از شگفتی های چند سال اخیر است که همه را تحت تاثیر قرار داده. در این مقاله می‌خواهیم به طور جامع و به زبان ساده، شما را با ارز دیجیتال بیت کوین آشنا کنیم. همچنین به ویژگی‌ها، طرز کار، کاربرد، تفاوت آن با دیگر ارزها، مشکلات قانونی و… بپردازیم. با ما همراه باشید.

بیت کوین چیست؟

«بیت کوین» (Bitcoin) با نماد BTC یک پول دیجیتال است. ولی با پول دیجیتالی که در عابربانک‌های خود داریم تفاوت دارد. تمام بانک‌هایی که می‌شناسیم یک وبسایت مشخص داشته و کلیه‌ی سرویس‌های خود را توسط یک سرور و یک سیستم مرکزی ارائه می‌دهند. شبکه‌ی بیت کوین به این شکل طراحی نشده. در واقع سرور مرکزی برای آن وجود ندارد. «ساتوشی ناکاموتو» (Satoshi Nakamoto) نام فرد یا گروه ناشناسی است که اولین بار ایده‌ی بیت کوین را به دنیا معرفی کرد. نرم‌افزار طراحی‌شده برای بیت کوین این ويژگی را داشت که می‌توانست روی چندین کامپیوتر در سراسر دنیا به طور هم‌زمان اجرا شود. همه‌ی اعضای شبکه (یا نودها (Nods))، یک نسخه‌ از داده‌های کل شبکه را در سیستم خود داشته باشند.

وقتی همه‌ی اعضا، یک نسخه از پایگاه داده را در اختیار داشته باشند، می‌توانند در مورد انتقال پول بین آدرس‌ها یا شماره حساب‌های مختلف نظر دهند. در شبکه‌ی بیت کوین فقط زمانی پول با موفقیت جابه‌جا می‌شود که بیش از نیمی از تمام اعضای شبکه، درستی اطلاعات تراکنش مورد نظر را تأیید کنند.

بخوانید
سبک زندگی سالم چیست ؟ مجموعه ای از انتخاب های سالم !

بیت کوین از نظر فنی!

به سیستمی که پایگاه‌داده‌ی‌ متمرکز ندارد، یک «دفتر کل توزیع‌شده» (DLT= Distributed Ledger Technology) گفته می‌شود. DLTها انواع مختلفی دارند و بیت کوین از نوع خاصی از آن‌ها به نام «بلاک چین» (Blockchain) استفاده می‌کند. به شبکه‌هایی که از دفترکل توزیع‌شده استفاده می‌کنند، «شبکه‌های غیرمتمرکز» (Decentralized Networks) می‌گوییم. طراحی این نوع شبکه‌ها مثل بیت کوین، باید به گونه‌ای باشد که بدون نیاز به سرور مرکزی، سیستم و اعضای آن بتوانند تمام کارها را مدیریت کنند. همچنین جلوی خرابکاری‌های احتمالی را بگیرند. به همین دلیل در پیاده‌سازی شبکه‌های غیرمتمرکز از سیستم‌های «رمزنگاری» (Encryption) و قوانین مختلف برای رسیدن به یک همفکری عمومی استفاده می‌شود.

بیت کوین

از آنجایی که این پول جدید، بر اساس یک سیستم رمزنگاری پیچیده کار می‌کند، به آن «ارز رمزنگاری‌شده» یا «کریپتوکارنسی» (Cryptocurrency) گفته می‌شود. در فارسی هم معادل‌های مختلفی مثل رمزارز یا ارز دیجیتال برای آن به‌کار می‌رود.

ویژگی های بیت کوین

غیر متمرکز بودن :

غیر متمرکز بودن به این معنا می باشد که تحت نظارت هیچ سازمان یا دولتی نیست. برای انجام معاملات به وسیله بیت کوین یا سایر ارز های دیجیتال نیازی به وجود واسطه و یا نفر سوم برای تایید معامله نیست.

امنیت بالا :

بیت کوین در واقع معادل فیزیکی ندارد. تنها از رمز های دیجیتالی ساخته شده است که افراد با ارائه این رمز ها می توانند به انجام فعالیت های خود در بازار دیجیتال بپردازند. استخراج این رمز ها بسیار پیچیده و سخت می باشد. دسترسی به کد های آن ممکن نمی باشد. در نتیجه امکان تقلب و یا انجام معاملات تکراری در بازار ارز دیجیتال تقریبا غیر ممکن می باشد.

حمل و جابه جایی آسان :

به این دلیل که بیت کوین نوعی ارز دیجیتالی می باشد و وجود فیزیکی ندارد حمل و جابه جایی آن بسیار ساده تر از پول های رایج در دنیای واقعی می باشد.

بخوانید
مینیمالیسم "زندگی به سبک ساده و مینیمال"

آسان بودن روند معامله :

به دلیل نبود نهاد نظارتی، نداشتن قوانین سخت و پیچیده برای انجام معامله، شفافیت کامل بازار و اطلاعات آن و همچنین عدم مالکیت هیچ دولتی بر روی این بازار انجام معاملات به وسیله بیت کوین یا سایر واحد های ارز دیجیتالی بسیار ساده تر از بازار های واقعی می باشد.

ناشناس بودن هویت افراد :

یکی از ویژگی های ویژه بیت کوین ناشناس بودن هویت دو طرف معامله برای یکدیگر می باشد. این ویژگی سبب می شود تا پیگیری افراد انجام دهنده این معاملات تقریباً غیر ممکن شود.

بیت کوین چطور کار می کند

نرم افزار بیت کوین روی بستر یک دفترکل توزیع شده به نام بلاک چین اجرا می‌شود. شماره حساب‌های بیت کوین در حقیقت «آدرس‌های بلاک چین» (Blockchain Addresses) هستند. این آدرس‌ها می‌توانند مقداری از این ارز دیجیتال را در خود نگهداری کنند. موجودی هر کیف پول توسط یک عدد مثل ۱BTC، ۲۰ BTC، ۵۰۰ BTC‌، ۰.۰۰۲ BTC یا هر مقدار دیگر نمایش داده می‌شود. زمانی که علی بخواهد 1 BTC برای سارا ارسال کند، درخواست علی برای تمام شبکه ارسال می‌شود. همه می‌توانند موجودی علی را ببینند و تشخیص دهند که مقدار بیت کوین کافی برای انجام این تراکنش را در آدرس کیف پول خود دارد یا خیر.

بیت کوین

به جز بحث موجودی، موارد دیگری نیز وجود دارد که اعضای شبکه در مورد هر تراکنش باید آن‌ها را بررسی کنند. مثلاً علی باید ثابت کند که اجازه‌ی خرج کردن از کیف پول خود را دارد. هر فرد این کار را با استفاده از کلید خصوصی منحصربه‌فرد خود انجام می‌دهد. در حقیقت اعضای شبکه می‌توانند متوجه شوند که آیا فرستنده کلید خصوصی آدرس مبدأ را دارد یا نه. این کار به کمک مفهوم جالبی به نام «امضای دیجیتال» (Digital Signature) انجام می‌شود. کلیه‌ی این مراحل توسط فرایند ریاضی پیچیده‌ای با استفاده از «توابع هش» (Hash Functions) پردازش و محاسبه می‌شود. این تضمین وجود دارد که هیج فردی نمی‌تواند به صورت تصادفی، امضای دیجیتال یا کلید خصوصی حساب دیگری را تولید کند.

بخوانید
سعیده قدس کیست؟ + نگاهی به زندگی سعیده قدس، بنیانگذار موسسه محک

پس از بررسی موارد لازم، شبکه، اطلاعات این تراکنش را به همراه چند هزار تراکنش دیگر، در قالب یک بسته‌ی رمزنگاری شده به نام «بلاک» (Block) قرار می‌دهد. پس از تأیید شدن، آن را به بلاک‌های قبلی اضافه می‌کند. به این ترتیب اطلاعات تراکنش‌ها در بلاک‌های پست‌سرهم به صورت یک زنجیره در شبکه ذخیره می‌شوند. به همین علت آن‌ها را زنجیره‌ی بلوکی یا بلاک چین می‌نامند.

قیمت گذاری بیت کوین

بیت کوین ( bitcoin ) و همتایان آن در مالکیت هیچ شخص یا دولتی نمی باشند. در نتیجه هیچ کس توانایی قیمت گذاری بر روی آن را ندارد. قیمت آن تنها بر اساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می شود. البته عواملی نیز وجود دارند که ممکن است بر روی قیمت این واحد های ارزی دیجیتال تاثیر گذار باشند. اما در نهایت ارزش گذاری آن ها از طریق تعادل عرضه و تقاضا به دست می آید.

بیت کوین

تعداد بیت کوین موجود در بازار محدودیت 21 میلیون واحدی دارد. پس از رسیدن به این مقدار دیگر واحد جدیدی تولید نمی شود. همچنین با توجه به اینکه قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود و هیچ شخص یا دولتی توانایی تولید یا تعیین قیمت آن را ندارد باعث شده تا این بازار دچار تورم نشود. ارزش این پول تنها به میزان مقبولیت آن در بین مردم و همچنین تعادل عرضه و تقاضای آن بستگی خواهد داشت.

استخراج بیت کوین

استخراج بیت کوین پروسه‌ای است که در طی آن مقادیری از آن وارد چرخهٔ خریدوفروش می‌شود. برای استخراج، کامپیوترها زمان زیادی را صرف حل کردن مسائل و پازل‌های ریاضیاتی بسیار پیچیده و مفهومی می‌کنند تا بتوانند یک بلوک جدید را کشف کنند، بلوکی که پس از کشف شدن به شبکهٔ بیت کوین می‌پیوندد.

بخوانید
بهترین مراکز گردشگری مالزی

در حین کشف بلوک‌ها، اطلاعات مربوطه در بلاک چین ثبت می شود. “همه از کشف شدن این بلوک جدید با خبر می‌شوند”.

استخراج بیت کوین

در مشارکتی که این ماینرها در شبکهٔ بلاک چین دارند، ماینرها کارهایی مثل ثبت و تأیید نقل‌وانتقالات در شبکهٔ بلاک چین را انجام می‌دهند، یعنی ماینرها همان کارهای بانکی را اما به‌صورت غیرمتمرکز انجام می‌دهند.

در ازای اضافه شدن این بلوک جدید به شبکهٔ بلاک چین، ماینرها تعداد کمی ارز دیجیتال را به‌عنوان هدیه دریافت می‌کنند.

چگونه بیت کوین بدست آوریم؟

برای بدست آوردن بیت کوین روش های مختلفی وجود دارد که شما بستگی به شرایطتان می توانید از هر کدام از این متدها استفاده کنید:

1. دریافت بیت کوین به ازای انجام کار یا ارائه خدمات

2. خرید بیت کوین از صرافی

3. مبادله بیت کوین با دوستان و آشنایان

4. استخراج بیت کوین

حرف آخر

در این مقاله درباره ی چیستی بیت کوین خواندیم. دانستیم که بیت کوین یک شبکه است که با اجماع عمومی کار میکند و کاربران را قادر می سازد تا در یک سیستم پرداخت کاملا دیجیتال فعالیت داشته باشند. همچنین فهمیدیم که هیچکس به طور انحصاری مالک شبکه بیت کوین نیست، مانند فناوری ایمیل که هیچکس صاحبش نیست. این ارز ذیجیتال توسط همه کاربران آن در سراسر جهان کنترل می شود.

اگر این مطلب برای شما مفید بود آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید:

https://bit.ly/3BTFqbjhttps://b2n.ir/y14577
https://cutt.ly/7Rs5Keyyun.ir/hx5lc
https://1ea.ir/c4LDXrvhttp://iwo.ir/l3tsi

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا