آشپزیخوراکی ها

همه چیز درباره دانه کاج

دانه کاج

شما هم حتما تا کنون میوه ی درخت کاج را دیده اید. مخروط هایی قهوه ای و زیبا که از فلس هایی تشکیل شده اند. باید بدانید که در دل این فلس های دانه های کاج قرار دارند. تا کنون چیزی درباره ی آن ها شنیده یا تجربه استفاده از آن ها را داشته اید؟ دانه های کوچک که بسیار مغذی و خوشمزه هستند. این دانه ها دارای فواید زیاد و موادی مثل کربوهیدرات، فیبر، فسفر، زینک، تیامین یا ویتامین B1، نیاسین یا ویتامین B3، ویتامین B12 و ویتامین E می باشند.  در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با این دانه ی پرخاصیت آشنا شوید.


برای مطالعه بیشتر: درباره خواص میوه موز بیشتر بدانیم.


مشخصات کلی دانه کاج

  • دانه کاج (Pine nuts) یک دانه کوچک، شیرین و قطره ای شکل است. این محصول خوراکی به علت زمان و زحمت زیاد در برداشت آن قیمت نسبتا بالایی دارد.
  • رشد درخت و کاج و تولید دانه حدود 25 سال طول می کشد. رسیدن تولید دانه به اوج خود به زمان زیادی نیاز دارد.
دانه کاج
  • آماده سازی این دانه پس از برداشت و برای مصرف خوراکی به حذف پوسته دوم آن نیاز دارد.
  • از دانه کاج معمولا در نیمکره شمالی آسیا، اروپا و آمریکای شمالی استفاده می شود.
  • این دانه با عناوین Pinyon، Pignoli، Pignolia، Pinon و Pignon نیز شناخته می شود.
  • گونه ها، محیط و نواحی مختلف، موجب تغییرات جزئی در فرم و ترکیب تغذیه ای این دانه خواهند شد. نوع آسیایی این دانه کوتاه بوده اما انواع اروپایی آن بلند و نازک هستند.
  • می توانید دانه کاج را به سالاد اضافه کرده یا آن را روی حمص بپاشید یا از آن به عنوان ترکیبی در سس پستو و سایر سس ها استفاده کنید.
بخوانید
طرز تهیه ی فلافل به سبک حرفه ای ها + تکنیک وا نرفتن فلافل

این مغز کالری بالایی دارد. برای بهره بردن از خواص آن بهتر است اعتدال را در خوردن آن رعایت کرد.  در ادامه به سایر مزایای این دانه می پردازیم.

تقویت کننده سیستم قلبی

خواص روغن دانه کاج نیز همچون خواص روغن سیاه دانه باعث کاهش کلسترول بد خون می شود. پس بهتر است این روغن ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید. در این دانه چربی های اشباع شده مثل اولئیک اسید به مقدار فراوان وجود دارد. این چربی های مفید از تجمع چربی های ناسالم و مضر در کبد پیشگیری می کنند که این امر در حفظ سلامت قلب و عروق بسیار موثر است. وجود ویتامین هایی مثل A، K و موادی مثل آهن، مس، پتاسیم و منیزیم  در این دانه هم برای سلامت سیستم قلب و عروق و هم برای کنترل فشار خون مفید می باشند.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: بهترین نوشیدنی های گرم زمستانی


کاهش یافتن وزن با دانه های کاج

طبق تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران، خوردن دانه کاج اشتها را کم می کند. این اتفاق منجر به احساس سیری در طولانی مدت می شود.

دانه کاج برای لاغری

این امر به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می کند. اسید پینولئیک که در این دانه ها به وفور مشاهده می شود، با تحریک کردن هورمون ها، باعث کاهش یافتن میل به غذا و بی اشتهایی می شود.


با فرزند نوجوان خود چگونه رفتار کنیم؟


منبع غنی از آهن

طبق مطالعات صورت گرفته، 3 میلی گرم آهن در هر 30 گرم از این دانه وجود دارد. این امر از خواص این دانه می باشد. آهن از مهم ترین ترکیبات هموگلوبین است که وجود آن به میزان کافی در خون باعث تولید انرژی می شود. چرا که اکسیژن بیشتری به سلول های بدن منتقل می شود.

بخوانید
درباره خواص میوه موز بیشتر بدانیم

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: خوشمزه ترین غذاهای ترکیه


تقویت سیستم بینایی

دانه کاج حاوی آنتی اکسیدان لوتئین است که برای اجتناب از بیماری های چشم ضروری است و قدرت بینایی بسیار مفید بوده است.

دانه کاج برای تقویت بینایی

همچنین حاوی ویتامین آ در فرم بتاکاروتن است که برای سلامت چشم لازم است.


جهت آگاهی: برترین غذاهای ایتالیایی را بشناسید و امتحان کنید


انرژی زا بودن دانه ی کاج

دانه های کاج حاوی مقادیر بالایی از پروتئین هستند. اسیدهای آمینه موجود در این پروتئین ها نیز باعث شده اند که این دانه یکی از منابع غذایی پرخاصیت به شمار آید. مقدار منیزیم در این دانه بسیار زیاد است و این ماده معدنی در کاهش دادن خستگی، گرفتگی عضلات، استرس و تنش موثر است که این نیز از دیگر خواص آن می باشد.

خاصیت ضد پیری

یکی از خواص دانه کاج و خواص تخم کتان این است که سرشار از آنتی اکسیدان می باشند. این ترکیبات خاصیت ضد سرطانی و ضد پیری داشته و از آسیب رساندن رادیکال های آراد به سلول های بدن و در نتیجه سرطانی شدن و یا پیر شدن آن ها جلوگیری می کند.


درباره ی مدیریت زمان چه می دانید؟


مضرات احتمالی

  • دانه کاج در کنار خواص سلامتی فراوان، با برخی مضرات نیز همراه است. افراط در خوردن راتیناج تولید سنگ مثانه می کند و همچنین باعث ضعیف شدن نیروی جنسی می شود. وقتی میوه کاج رسید، دانه ها چیده می شود و به مدت ۲۰ روز در نور آفتاب قرار می گیرد تا خشک شود.
  • برخی افراد با مصرف دانه کاج دچار واکنش آنافیلاکتیک یا حساسیت ناشی از IgE شده و سیستم ایمنی بدن آنها فورا به مصرف آن واکنش نشان می دهد. شایان ذکر است که بروز این امر شایع نیست.
سندرم دهان دانه کاج
  • سندرم دهان کاج (Pine mouth) نیز به عنوان یک وضعیت موقتی باعث طعم فلزی یا تلخی پس از مصرف این دانه خواهد شد. اولین مورد گزارش شده دهان کاج مربوط به سال 2001 بود. علائم این وضعیت طی 48 ساعت پس از مصرف دانه کاج شروع می شود. این علائم تا 2 هفته ادامه دار خواهند بود. علت اصلی بروز این سندرم مشخص نیست.
  • به این ترتیب در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرمعمول پس از مصرف این دانه باید مراقبت پزشکی دریافت کرد.
بخوانید
آشنایی با فرهنگ غذایی در ایتالیا + معرفی بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایتالیا که حتما باید امتحان کنید

سخن پایانی

در این محتوا درباره دانه کاج صحبت کردیم. این دانه دارای ارزش تغذیه ای بالایی بوده و فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. جالب است بدانید که با هر چند درخت های کاج در سرتاسر دنیا یافت می شوند اما فقط 18 نوع از آن ها در دنیا قادر به تامین دانه هستند. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا