آشپزیخوراکی ها

قهوه و شرایط رشد آن را بیشتر بشناسیم

 

قهوه

گیاه قهوه بومی مناطق ‌گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است. این گیاه از آفریقا به سایر نقاط جهان پراکنده شد. در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت می‌شود که در هنگام رسیدن میوه گیاه قهوه، دانه‌های قهوه را برداشت و فرآوری می‌کنند. حتما شما هم این نوشیدنی خوشمزه را حداقل برای یک بار امتحان کرده اید. در این مقاله با ما همراه باشید تا دانستنی های بیشتری درباره قهوه و شرایط پرورش و رشد آن بدست آورید.


این محتوای مفید را هم از دست ندهید: بهترین نوشیدنی های گرم زمستانی


درختچه قهوه چه مشخصاتی دارد؟

درختچه ای است نسبتا بلند به ارتفاع 5-8 متر. برگهای همیشه سبز (ناخزان)، براق، لیز، متقابل دارد. گلهای آن به رنگ سفید درخشان به طور گروهی فشرده در کناره برگها ظاهر می شوند. میوه آن که دانه های قهوه را می دهد، تخم مرغی به رنگ قرمز تیرهمی باشد. در زمان رسیدن معمولا محتوی دو عدد دانه قهوه است که از یک طرف محدب و از طرف دیگر صاف می باشند و در امتداد طولی دانه یک شیار دیده می شود.

قهوه

هریک از دانه ها از یک پوست نازک سفید پوشیده شده. هر دو عدد دانه که در یک میوه قرار دارند. با یک ماده نرم گوشتی شیرینی احاطه شده اند که روی آن را نیز یک غشای نازک به رنگ قرمز تیره پوشانیده است. در واقع همان غشای خارجی قرمز تیره میوه می باشد.


برای مطالعه بیشتر: خوشمزه ترین غذاهای ترکیه


در چه شرایط اقلیمی قهوه رشد می کند؟

قهوه اغلب در مناطق گرمسیری و یا استوایی کشت و پرورش داده میشود. 5 حوزه عمده ای که این گیاه در آنجا کشت می شود عباتند از: آمریکای جنوبی ، آمریکای مرکزی ، آفریقا ، آسیا و اقیانوسیه.

بخوانید
سرکه نارگیل چیست و چه خواصی برای سلامتی دارد؟ + سرکه نارگیل چه تفاوتی با سایر سرکه ها دارد؟

جالب است بدانید که حدود 64 درصد از  تولیدات قهوه در جهان مربوط به عربیکا (Arabica) است و 34 درصد نیز به روباستا (Robusta) اختصاص دارد. بنابراین ما شرایط لازم رشد را برای این دو نوع بررسی می کنیم.

حال چند مورد از این شرایط را موردِ بررسی قرار می دهیم:

ارتفاع کشت

  • در قهوه عربیکا ارتفاعِ لازم برای رشد در حدود 900 تا 2600 متر بالاتر از سطح دریاست. این مقدار برای روباستا حدود 100 تا 700 متر است.

نیاز به آب

  • گیاه قهوه نیاز به باران زیادی برای رشد دارد (چیزی حدود  1500 تا 2000 میلی متر در سال). جالب است بدانید که برای بدست آمدن دانه هایِ لازم برای تولیدِ یک فنجان قهوه که شما میل می کنید، حدود 140 لیتر آب مصرف شده است. اما نکته اینجاست که با وجود نیاز شدید این گیاه به آب، این گیاه بیشتر در کشور های کم آب مانند اتیوپی کشت می شود.

دمای مناسب

  • درجه حرارت دمایی که گیاه قهوه در آن رشد کرده و پرورش می یابد تاثیر زیادی در کیفیت قهوه ای که در نهایت بدست می آید دارد. دمای مناسب برای رشد دانه عربیکا حدود 15 تا 24 درجه سانتیگرا است. این مقدار برای روباستا 24 تا 30 درجه می باشد.

محل کشت

  • کشت و پرورش قهوه عربیکا در اصل از کشور اتیوپی شروع شد و امروزه در سراسر جهان دیده میشد. اما قهوه روباستا در کنگو کشف شد. از آنجا در سراسرِ آفریقایِ گرمسیری، ویتنام، اندونزی و فراتر از آن گسترش یافت. نقطه مشترک محل کشت این دو نوع، آن است که هر دوی آنها در هند، اندونزی و سایر کشور های آسیایی کشت می شود.
قهوه

زمان رسیدن

  • زمان گلدهی و بلوغ میوه ی درخت قهوه بسته به اقلیم رشدِ آن متفاوت است. این زمان برای عربیکا حدودِ 7 ماه و برای روبوستا حدودِ 9 ماه است.
بخوانید
خوشمزه ترین غذاهای ترکیه

درباره ی خواص سلامتی زعفران چه می دانید؟


فواید نوشیدنی تلخ

 1)قهوه محرک است و هضم را آسان می کند

2)تب بر است مخصوصا تب های نوبه ای را برطرف می کند

3)به بدن نیروی کاذب می دهد

4)سردرد را برطرف می کند

5)مسمومیت های نشای از مصرف الکل زیاد را درمان می کند

6)برای برطرف کردن یرقان مفید است

7)ادرار آور است

8)در درمان سرفه ای که با بلغم همراه باشد موثر است

9)دردهای عصبی را درمان می کند

10)در درمان سیاه سرفه مفید است

11)ضد عفونی کننده است

12)گرد آن برای سوختگی ها مفید است

13)قهوه ضد افسردگی است

14)مقاومت ورزشکاران رازیاد می کند

15)برونشها را باز می کند برای مبتلایان به بیماری آسم مفید است


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: همه چیز درباره دانه کاج


قهوه و بیماری های قلب

افراط در خوردن قهوه احتمال بیماری های قلبی را افزایش می دهد. یک تحقیق گسترده که در سال 1985 در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز شده نشان می دهد، مردانی که در روز 5 فنجان و بیشتر این نوشیدنی را می خورند تقریباً 3 برابر بیشتر احتمال دارد به بیماری های قلبی مبتلا شوند در مقایسه با مردانی که قهوه نمی خورند. همچنین زنانی که 6 فنجان قهوه در روز می خورند 2/5 برابر بیشتر از سایر زنها که آن را نمی خورند از حمله های قلبی رنج می برند. بررسی 24 تحقیق علمی بین المللی نشان می دهد که این دانه ممکن است کلسترول خون را در برخی اشخاص کمی افزایش دهد. ولی این اثر در اغلب اشخاص مسئله بزرگی نیست. به هر حال توصیه کارشناسان این است که اگر دارای کلسترول خون بالایی هستید برای مدت یک ماه خوردن این نوشیدنی را ترک نمایید. شاید کلسترول خون شما کاهش یابد.

بخوانید
کندر "داروی باستانی ایرانی"

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: استرس وعلائم ازدیاد آن در خانواده را بشناسید


قهوه علیه سرطان

بر خلاف نگرانی مردم دایر به اینکه قهوه ممکن است سرطانزا باشد، بویژه سرطان لوزالمعده و مثانه، تحقیقات جدید نشان می دهد که این دانه از این اتهام مبراست. آزمایش های لابراتواری نشان می دهد که مواد شیمیایی موجود در قهوه حتی از سرطان جلو گیری می کند.

قهوه

تحقیقات متعددی در ژاپن، نروژ و امریکای شمالی قهوه را از اتهام سرطانزایی بخصوص سرطان لوزالمعده مبرا نشان می دهند. واقعیت این است که تحقیقات نشان می دهد که خوردن این نوشیدنی ممکن است از سرطان کولون بخصوص در مورد اشخاصی که غذاهای پر چربی می خورند، جلوگیری کند.


جهت آگاهی: درباره خواص میوه موز بیشتر بدانیم


دانه ای ضد فساد دندان

در مرکز تحقیقات معروف دندان پزشکی فورسیت، دکتر سیدنی کاشکت و همکارانش در یافته اند که قهوه به سبب تانهایی که دارد ممکن است در فرآیند باکتریایی که منجر به ایجاد فساد و کرم خوردگی در دندانها می شود مداخله نماید. قهوه یا حتی نوع بدون کافئین آن ، با تاننهایی که دارد دندانها را می شوید و از فعالیت پلاک باکتریایی که ایجاد حفره در دندان می کند جلوگیری نماید. خوردن این نوشیدنی هم، چون چای و کاکائو یک مایع مفيد شست و شوی دهان و ضد فساد دندان است.

سخن پایانی

در این محتوا درباره دانه ی قهوه خواندیم. شرایط کاشت و درختچه ی آن را بیشتر شناختیم. جالب است بدانید یکی از با کیفیت‌ترین قهوه‌های جهان، قهوه‌ی Kopi Luwak از اندونزی می‌باشد که در سراسر دنیا مشهور است . قیمت این نوع، به دلیل شیوه‌ی منحصر به فرد پرورش آن گران است. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما اشتراک بگذارید.

بخوانید
طرز تهیه ی فلافل به سبک حرفه ای ها + تکنیک وا نرفتن فلافل

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا