نماد سایت لاکچری لایف

علائم اسکیزوفرنی چیست و راه های درمان آن

اسکیزوفرنی چیست و علائم آن

افرادی که مبتلا به اسکیزوفرنی هستند – بیشتر در موارد مزمن و ناتوان کننده – اغلب مشکلاتی را در جامعه، محل کار، مدرسه و در روابط خود دارند. اسکیزوفرنی یک بیماری طولانی مدت است که درمان ندارد، اما می‌توان آن را کنترل کرد. با خوادن ادامه ی مطلب با علائم این بیماری و روش های کنترل آن و همچنین چگونگی رفتار با بیمار آشنا خواهید شد.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: مینیمالیسم “زندگی به سبک ساده و مینیمال”


اسکیزوفرنی چیست و تفاوت آن با اختلال چند شخصیتی به چه صورت است؟

اسکیزوفرنی یه اختلال جدی در مغزه که نحوه تفکر فرد، اعمال، بیان احساسات و همچنین درک واقعیت فرد رو دچار صدمه میکنه. افراد مبتلا به این اختلال ( که حادترین و ناتوان کننده ترین نوع بیماری های روانی حساب میشه) در اجتماع (محیط کاری و مدرسه) و دربرقراری روابط اجتماعی غالبا دچار مشکل هستن. اسکیزوفرنی شخص رو وحشت زده کرده و از حالت طبیعی رفتاری خارج می کنه. این بیماری تا آخر عمر با فرد مبتلا همراهه و متاسفانه قابل درمان نیست اما میشه با راه های مناسبی این بیماری رو کنترل کرد. درمان و کنترل اسکیزوفرنی به کمک روانپزشک یا روانشناس ممکن است.

برخلاف باور عامه، افراد مبتلا به اسکیزوفرنی دچار تعدد شخصیت نیستن. اسکیزوفرنی یه نوع جنونه، یعنی یه نوع بیماری روانی که در اثر اون شخص نمیتونه تفاوت واقعیت و تخیل رو تشخیص بده. در مواقعی از زمان افردی که دچار این اختلال هستن ارتباط خودشون با واقعیت رو از دست میدن و جهان برای اونا به صورت آشفته بازاری از صدها تصویر و صدا تبدیل میشه.

اخلاق و طرز رفتار این دسته از بیمارا ممکنه بسیار مشکوک و حتی ترسناک باشه. به تغییرات ناگهانی در شخصیت و رفتار این بیمارا که در مواقع عدم تشخیص واقعیت و خیال رخ میده “اختلال روانی (psychotic episode)” میگن. شدت این بیماری در هرشخص نسبت به دیگری متفاوته.


جهت آگاهی: درباره ی سبک های مختلف فرزندپروری چه می‌دانید؟


علائم و نشانه های بیماری اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی توسط نشانه‌های ایجابی (عملکرد عادی افراطی) و نشانه‌های سلبی (کم شدن یا از دست دادن عملکرد عادی) شناسایی می‌شود. ( درمان اسکیزوفرنی در حال حاضر عبارت است از بهبود نشانه‌ها)

نشانه‌های ایجایی یا مثبت

نشانه‌های ایجابی شامل این موارد می‌شوند:

نشانه‌های سلبی یا منفی

ویژگی‌ها و قابلیت‌های هیجانی رفتاری و شناختی هستند که فرد آنها را از دست می‌دهد. از جمله:

تشخیص نشانه‌های سلبی اغلب دشوار است، چون نشانه‌های سلبی نسبتاً خاص نیستند و می‌توانند توجیه مشکلات دیگری از قبیل عوارض جانبی دارویی و یا افسردگی باشند. این نشانه‌ها می‌توانند بر عملکرد فردی، اجتماعی، حرفه‌ای و شغلی فرد اثر بگذارند.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: گیاه خواری “دنیایی از رژیم های سالم!”


درمان های دارویی اسکیزوفرنی جهت کنترل

هیچ درمانی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد! در صورت تشخیص این اختلال، فرد به درمان مادام العمر نیاز خواهد داشت. درمان‌ها می‌توانند شدت علائم را کنترل یا کاهش دهند. مهم است که از یک روانپزشک یا یک متخصص بهداشت روان که تجربه درمان افراد مبتلا به این اختلال را دارد، کمک بگیریم. همچنین می‌توانید با یک مددکار اجتماعی یا یک مدیر پرونده کار کنید.

درمان‌های احتمالی شامل موارد زیر هستند:

در صورت بروز روان پریشی، ممکن است در بیمارستان بستری شوید و تحت نظارت دقیق پزشک تحت درمان قرار بگیرید.

دارو برای درمان اسکیزوفرنی مهم است. با این حال، برخی از افراد مبتلا به این اختلال ممکن است بخواهند داروی مکمل را در نظر بگیرند. اگر استفاده از این روش‌های درمانی جایگزین را انتخاب کردید، برای اطمینان از بی‌خطر بودن درمان با پزشک خود مشورت کنید.

انواع درمان‌های جایگزین مورد استفاده برای اسکیزوفرنی عبارتند از:


درباره‌ی تربیت تک فرزندمی دانید؟


نحوه ترغیب بیمار برای مصرف منظم داروها

در ترغیب بیمار برای مصرف درمان نکات زیر را رعایت کنید.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: کندر “داروی باستانی ایرانی”


سخن پایانی

در این نوشته در مورد اسکیزوفرنی و علائم و روش های درمان آن سخن گفتیم. توجه داشته باشید که این نوشته صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

سپاس که در مجله لاکچری لایف همراه ما بودید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

خروج از نسخه موبایل